Stvavična nesreća

Prošla je godina dana od tragedije koja je šokirala hrvatsku javnost!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prošla je godina dana od kobne nesreće u kojoj je poginula velika glumica.

Stojan Matavulj i Dolores Lambaša doživjeli su nesreću dok su se vraćali iz Iloka u Zagreb. Tamo su proveli večer s prijateljima u Iločkim podrumima. Iako je Dolores trebala prenoćiti u hotelu, otkazala je sobu i sa Stojanom krenula prema Zagrebu, a nesreću su doživjeli u blizini Slavonskog Broda oko 6.45 sati. Dolores je zadobila teže ozlijede i preminula je 23. listopada 2013. u bolnici Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Pokopana je na šibenskom gradskom groblju Kvanj, a bila je to vijest koja je potresla cijelu Hrvatsku.

Pogledaj i ovo showbuzz Ako se potvrdi analiza Odvjetnik tvrdi: Matavulj bi mogao u zatvor i do 12 godina zbog smrti Dolores

 

Prijeti mu do 12 godina zatvora za smrt Lambaše: 'Smatram se odgovornim'

Dolores Lambaša rođena je 29. ožujka 1981. godine u Šibeniku. U rodnom gradu završila je gimnaziju Antuna Vrančića, a nakon toga odlazi u Zagreb gdje je upisala glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Akademiju nije završila.

Novinarka Silvana Menđušić snimila je dokumentarac 'Naslovnica' koji je otkrio planove i strahove pokojne Dolores. Lambaša je u filmu pričala a o svojoj karijeri i nategnutim odnosima s medijima.

U zadnjim mjesecima života, kako opisuje film, brinula se zbog egzistencijalnih pitanja jer više nije bilo nijednog projekta na kojem je radila. Glumac Stojan Matavulj savjetovao joj je da ukloni umjetne trepavice i umetke u kosi te se ogoli kao glumica, pritom je upitavši može li zadržati pozornost 300 ljudi sat vremena. Ovaj dokumentarac je potvrdio da može!

U filmu se dotiče i svojeg odnosa s Josipom Dikanom Radeljakom. Potužila se kako je riječ o osobi, osiguranoj u svakom smislu, te ga zbog toga mediji ne mogu dirati, ali zato vrše pritisak na nju, s čime joj se teško nositi.

Iako je srca publike osvojila brojnim uspješnim ulogama, javnost je uvijek voljela čuti sve o njezinim ljubavnim vezama.
Prije Dikana, Dolores je dvije godine bila u vezi s Franom Lasićem. Kad su u kolovozu 2009. prekinuli, pisalo se da je glumca, koji je od nje stariji bio 30 godina, ostavila jer je bio na rubu bankrota. Oboje su negirali te navode i naglasili da planiraju ostati dobri prijatelji. Prije Lasića, gotovo pet godina, Dolores je bila u vezi s Ivom Gregurevićem. Par je imao turbulentnu vezu.

Prekidali su i mirili se u nekoliko navrata, no 2007. su konačno prekinuli ljubavne odnose.
Neposredno prije smrti Dolores su u kuloarskim pričama povezivali sa Stojanom Matavuljem. On je vozio automobil u kojem je Dolores zadobila kobne ozljede. Sam je bio lakše ozlijeđen. Matavulj je u 'Ruži vjetrova' glumio Stipu Odaka, a Dolores je u seriji glumila Tamaru Marin. Pričalo se da su se zbližili na setu.

U serijama je debitirala 2006. ulogom Ruže u 'Odmori se, zaslužio si'.

U 'Zauvijek susjedi' imala je epizodnu ulogu u kojoj je glumila samu sebe. Luciju Nardelli glumila je u 'Zakonu ljubavi', dok je u 'Najboljim godinama' utjelovila lik sportašice Vanje Brezjak koja se opterećuje mišljenjem da je muškarac zarobljen u ženskom tijelu. U 'Ruži vjetrova' publika ju je imala prilike gledati u liku odvjetnice i spletkarice Tamare Marin, bliske ljudima iz krim-miljea. Osim u serijama, Dolores je ostvarila i nekoliko filmskih uloga. Najupečatljiviju joj je ona u filmu Nikše Sviličića 'Vjerujem u anđele'.

Mediteranska komedija o fatalnoj ljepotici koju je Dolores glumila i dobroćudnom poštaru (Vedran Mlikota) nagrađena je sa sedam nagrada publike diljem svijeta. Uloge je dobila i u filmovima 'Tumor' te 'Pravo čudo'.

Po svojim će djelima zauvijek ostati zapamćena i živjeti će vječno u srcima obitelji, prijatelja i obožavatelja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene