Prije četrdeset godina, na današnji dan, svijet je pričao samo o jednom - kako je strašan taj film 'The Exorcist' koji je premijerno emitiran dan ranije, 26. prosinca.


'The Exorcist' je premijerno prikazan 1973. godine i od tada je ostao upamćen kao jedan od najstrašnijih horora. Evo nekih činjenica koje možda o njemu niste znali.

Vezani članci Marino Grgurev i Andrija Jarak Čovjek koji je snimio dramatičan trenutak potresa u Sisku: ''Volio bih da se takve stvari nikad ne događaju, ali ako se dogode nek’ sam ja tamo'' Brad Pitt, Leonardo DiCaprio (Foto: Profimedia) Poslastica za stotine obožavatelja: Našli se usred filmskog seta s Leonardom DiCaprijem i Bradom Pittom!

Scena iz filma 'Sam u kući' koju nitko nije primijetio

'The Exorcist' je utemeljen na istoimenoj noveli autora Williama Petera Blattyja kojom je opisan istiniti događaj iz 1949. godine u Cottage Cityju. Redatelj William Friedkin tijekom snimanja filma držao se detalja opisanih od strane svećenika, liječnika i medicinskih sestara.Poznata 'spider-walk' scena je izrezana iz filma jer su se vidjele žice koje su pridržavale glumicu Lindu Blair. No ova dorađena scena je ubačena u u novu verziju ovog filma 'The Exorcist: The Version You've Never Seen', koja je puštena 2000. godine.

Danas 54-godišnja Linda Blair je osvojila Zlatni Globus za ulogu opsjednute 14-godišnje djevojčice Regan te je bila nominirana za nagradu Oscar za istu ulogu.

No, malo je poznato kako je primala prijetnje smrću zbog ovog filma sa sotonističkim sadržajem te je šest mjeseci nakon njegova puštanja u kina imala uza sebe tjelohranitelja.

Jeste li pogledali ovaj kultni film? Ukoliko niste, a hrabri ste - svakako preporuka.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook