Prošlo je 40 godina

Opsjednuta djevojčica danas je 54-godišnja žena!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije četrdeset godina, na današnji dan, svijet je pričao samo o jednom - kako je strašan taj film 'The Exorcist' koji je premijerno emitiran dan ranije, 26. prosinca.

'The Exorcist' je premijerno prikazan 1973. godine i od tada je ostao upamćen kao jedan od najstrašnijih horora. Evo nekih činjenica koje možda o njemu niste znali.

Pogledaj i ovo Prosvjedi u Hollywoodu Nakon dugog štrajka Holivudski glumci ostvarili su svoj cilj, streaming servisi isplaćivat će im bonuse

Scena iz filma 'Sam u kući' koju nitko nije primijetio

'The Exorcist' je utemeljen na istoimenoj noveli autora Williama Petera Blattyja kojom je opisan istiniti događaj iz 1949. godine u Cottage Cityju. Redatelj William Friedkin tijekom snimanja filma držao se detalja opisanih od strane svećenika, liječnika i medicinskih sestara.



Poznata 'spider-walk' scena je izrezana iz filma jer su se vidjele žice koje su pridržavale glumicu Lindu Blair. No ova dorađena scena je ubačena u u novu verziju ovog filma 'The Exorcist: The Version You've Never Seen', koja je puštena 2000. godine.

Danas 54-godišnja Linda Blair je osvojila Zlatni Globus za ulogu opsjednute 14-godišnje djevojčice Regan te je bila nominirana za nagradu Oscar za istu ulogu.

No, malo je poznato kako je primala prijetnje smrću zbog ovog filma sa sotonističkim sadržajem te je šest mjeseci nakon njegova puštanja u kina imala uza sebe tjelohranitelja.

Jeste li pogledali ovaj kultni film? Ukoliko niste, a hrabri ste - svakako preporuka.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene