Glumačka diva život je izgubila u automobilskoj nesreći na otoku Braču 15. kolovoza 2000. godine.

Galerija


Prošlo je čak 18 godina od tragične smrti glumačke dive Ene Begović.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Teška nesreća kod Rovinja: U sudaru s autom poginuo vozač motocikla (48) Slika nije dostupna Sve ljepotice koje su pale na šarm Dikana Radeljaka!

15. kolovoza 2000. godine, Hrvatska je ostala bez jedne od najpoznatijih i najtalentiranijih glumica, Ene Begović.

Teška prometna nesreća u kojoj se ugasio njezin život dogodila se na otoku Braču, a u automobilu su tada bili Enin suprug Josip Radeljak, njegov sin Leo, njihova tek rođena kćer Lana i Enina majka. Za upravljačem je bio Leo koji se u jednom trenutku odlučio zamijeniti s ocem za mjesto te su automobil zaustavili na uzbrdici. U trenutku kada su Ena i njezina majka Tereza pokušale izaći iz njega, automobilu su navodno popustile kočnice te se on počeo kretati u natrag da bi na kraju sletio s ceste. Enin se život ugasio na licu mjesta.

Suđenje radi nesreće povlačilo se sve do 2007. godine kada je Leo u Splitu na Županijskom sudu oslobođen krivice.

Ena Begović (Foto: YouTube)
Josip i Leo Radeljak (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Bila je to smrt koja je šokirala hrvatsku javnost, jer je samo nekoliko tjedana prije, glumačka diva ponosno pozirala s tek rođenom kćerkicom Lanom za jedan časopis, ne skrivajući sreću zbog udaje za Josipa te rođenja kćeri koju je toliko dugo priželjkivala.

Ena je rođena 8. srpnja 1960. godine u Splitu, a kako je briljirala na filmu, tako je oduševljavala i na kazališnim daskama. Zapažena je sa svega 18 godina, no još je neko vrijeme sanjala o završetku Pravnog fakulteta. Međutim, život i njezini prijatelji htjeli su drugačije pa je na njihov nagovor upisala Akademiju dramskih umjetnosti.

Punih 16 godina radila je kao glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu gdje je odigrala više od 20 glavnih uloga. U 20-godišnjoj filmskoj karijeri snimila je i više od 10 filmova u kojima je uvijek iznova oduševljavala.

Osim glumačkog talenta, Enu je krasila i nevjerojatna ljepota zbog čega su ju često opravdano nazivali jednom od najljepših domaćih glumica. Poduzetnik Josip Radeljak koji joj je postao suprug te kobne 2000. godine, u nju se zaljubio na prvi pogled dok je još bio u 23 godine dugom braku s glumicom Bebom Lončar s kojom je dobio sina Lea. No za vezu Ene i Josipa saznalo se dugo nakon što je ona službeno započela, a poduzetnik je u kasnijim intervjuima često isticao kako je "volio samo nju".

Ena Begović (Foto: YouTube)
Josip Radeljak (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Foto: Igor Soban/PIXSELL

Par je svoju ljubav blagoslovio vjenčanjem u svom zagrebačkom domu na Cvjetnom trgu 2000. godine, a Lana je stigla kao kruna ljubavi 1. srpnja iste godine. Ena je za života često isticala kako joj je bilo najvažnije da postane majka, no u toj je najvažnijoj životnoj ulozi uživala je svega 45 dana.

Ena Begović (Foto: YouTube)
Josip Radeljak Vlatka Pokos (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Godinu dana nakon njezine smrti, Josip je započeo vezu s voditeljicom Vlatkom Pokos koja je uselila u njegov stan u centru grada, a za vrijeme njihovog braka brinula je o malenoj Lani. No i ta je ljubav završena na nimalo lijep način, Josipovim izbacivanjem Vlatke iz stana, a njihova se intima tada još mjesecima povlačila po medijima. Vlatka je u svojoj ispovijesti spomenula i Enu za koju je tvrdila da je sve godine njihovog braka bila prisutna u njemu, jer je stan bio prepun njezinih fotografija.

Ena Begović (Foto: YouTube)
Dolores Lambaša Josip Radeljak (Foto: Luka Klun/PIXSELL) Foto: Luka Klun/PIXSELL

Nakon Vlatke, Josip je 4 godine ljubio još jednu tragično preminulu glumicu, fatalnu Šibenčanku Dolores Lambašu koja je također poginula u prometnoj nesreći u 33. godini života.