Nižu se nove teorije...

Prošlo je 16 godina: Svijet nikada neće zaboraviti Lady Di!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prošlo je 16 godina od njezine smrti, ali princeza Diana nikad neće biti zaboravljena.

Prošlo je 16 godina otkada je velška princeza Diana, poznata kao Lady Di, poginula je u prometnoj nesreći u pariškom tunelu 31.8.1997. godine. Imala je 36 godina.

Pogledaj i ovo Princeza Diana na jahti Dodija Al-Fayeda Zauvijek će ostati na dnu Potonula je jahta s koje su fotografije princeze Diane i njezina ljubavnika obišle svijet, pokušaji spašavanja nisu bili uspješni!

>>> Sky News: Princezu Dianu možda je ubio britanski vojnik

Kao i svake u proteklih 16 godina na današnji dan, na obljetnicu pogibije princeze Diane, Britanci ostavljaju gomile cvijeća ispred Buckinghamske palače.

Smrt princeze Diane i Dodija Al Fayeda i danas izaziva veliko zanimanje javnosti, posebno zato jer su tijekom istrage stvorene brojne teorije zavjere o smrti Lady Di.

Diana je osramotila kraljevsku obitelj jer je bila trudna s Dodijem

Jedna od najpoznatijih teorija zavjere svakako je ona Diana ubijena jer je bila trudna s Fayedom s kojim je tad bila u vezi. Navodno kraljevska obitelj nije mogla podnijeti 'sramotu' koju je Diana nanijela kraljevskoj obitelji i princu Charlesu od kojeh se tad razvodila. Smatraju kako je princ Phillip osobno naredio da ubiju Dianu.

Ogrebali se o bijeli Fiat koji nikad nije pronađen

Analizom automobila u kojem se Diana vozila, utvrđeno je kako je princeza imala kontakt s bijelim Fiat Unom sudeći prema tragovima bijele boje koji su bili na automobilu. Ipak, Dodijev otac Muhamed tvrdi kako je boja Fiata namjerno postavljena na to mjesto kako bi dala zavaravajuće tragove. U prilog mu ide to što bijeli automobil nikad nije pronađen.

Sigurnosne kamere su bile isključene

Isključene kamere u tunelu u Francuskoj u kojem se dogodila nesreća također pridonose misterioznosti cijelog slučaja. Naime, tunel je bio opremljen s 10-ak kamera, a niti jedna nije snimila udarac Mercedesa u stup.

Dianin pojas je bio pokvaren

Nesretni niz cijele tragedije nastavlja i otkriće da su sigurnosi pojasevi bili pokvareni u autmobilu. Policija je pak 1998. godine objavila da su bili u funkciji, ali se par nije htio vezati. Istraživanje iz 2005. godine pokazalo je drugačije - Dianin pojas nije valjao, ali je moguće da se pokvario i nakon udarca.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene