Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Upravo je na današnji dan 5. svibnja davne 1990. održano natjecanje za najbolju pjesmu Europe u Zagrebu. Zato smo se odlučili prisjetiti svih pjesama koje su i danas rado slušani hitovi.


Nakon što je na Eurosongu 1989. u Švicarskoj pobijedila grupa Riva s pjesmom 'Rock Me', Hrvatska je postala domaćinom 35. izbora za pjesmu Europe koji se održao 5. svibnja 1990. godine u Zagrebu.

VIDEO Sve što niste znali o Eurosonguu: Kako je to izgledalo 1990-te

Vezani članci Hurricane Poslušajte pjesmu s kojom će se atraktivne Srpkinje predstaviti na Eurosongu. Je li vam bolja "Loco Loco" ili "Tick-Tock"? Danijela Martinović (Foto: Screenshot) Skandal ''Marije Magdalene'' prije točno 20 godina u Izraelu i Danijelino skidanje na pozornici!

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupilo je 22 izvođača, a pobijedio je Talijan Toto Cutugno s pjesmom 'Insieme: 1992'.

1.    Hrvatska predstavnica bila je Tatjana Matejaš Tajči s pjesmom 'Hajde da ludujemo', koja je završila na 7. mjestu.

2.    Maja Blagdan nastupala je s pjesmom 'Sveta ljubav' i 1996. Osvojila visoko  4. mjesto

3.    Dvije godine kasnije uspješna je bila i Danijela Martinović s pjesmom 'Neka mi ne svane'. Tada je osvojila peto mjesto.

4.    Pravi show pripremila je Doris Dragović s pjesmom 'Marija Magdalena' 1999. Tada je osvojila četvrto mjesto.

5.    Severina Vučković je podigla atmosferu kada je nastupila s hitom 'Moja štikla' Osim što je osvojila simpatije, došla je i na 12. mjesto.

Iako zadnjih nekoliko godina nemamo nekih velikih uspjeha na Eurosongu, lijepo se prisjetiti uspješnica. Koja je vaša omiljena pjesma s natjecanja za najbolju pjesmu Europe?
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook