Uvode se promjene

Zbog nikad lošije gledanosti Oscari 2019. godine trajat će kraće, a neki će se kipići dijeliti za vrijeme reklama

Dodjela Oscara (FOTO: Getty) Dodjela Oscara (FOTO: Getty) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Dodjela Oscara (FOTO: Getty) +0 Oscar, statua (FOTO: Getty) Galerija

Dodjela Oscara 2019. godine bit će nešto drugačija.

Organizatori dodjele Oscara objavili su u srijedu da će zbog slabe gledanosti skratiti na najviše tri sata svečanu dodjelu te filmske nagrade koju uživo prenosi televizija te uvesti novu kategoriju nagrade za najpopularniji film.

Pogledaj i ovo Cillian Murphy - 3 "ponosan sam" Glumac koji je osvojio Oscara ponosno je pokazao svoje sinove koji inače nisu skloni pojavljivanju u medijima

U pismu članovima upravni odbor Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti navodi da će neki od 24 Oscara biti dodijeljeni tijekom stanke za reklame.

Promjene koje će se uvesti na svečanosti u veljači 2019. velika su prekretnica u dodjeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji, a uvode se nakon dugogodišnjeg pada gledanosti.

Dodjelu Oscara u ožujku ove godine u SAD-u je pratilo samo 26,5 milijuna ljudi, najmanje u 90-godišnjoj povijesti dodjele nagrade.

U pismu se ne navode pojedinosti o novoj kategoriji koja će biti uvedena za najpopularniji film niti o kategorijama za koje će nagrade biti dodijeljene za vrijeme reklama.

Dodjela Oscara redovito traje gotovo četiri sata.

"Želimo proizvesti zabavan show od tri sata i pružiti pristupačnije Oscare za naše gledatelje širom svijeta", navodi upravni odbor.  (Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene