Igra sudbine ili?

JEZIVO Strašna priča o filmu koji nikada nije snimljen

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hollywood je pun priča o filmovima koje je pratila loša sreća, ali ni jedna nije poput ove.

'Atuk' je ime komedije koja nikada nije snimljena, ali je postala poznata po jezivoj priči koja je okružuje. Oni koji su upućeni u priču tvrde kako ukleti scenarij i dan danas leži u nekoj ladici hollywoodskih studija. Postoji barem osam filmskih produkcija koje su se borile s raznim problemima i tragedijama, ali ni jedna do sada nije premašila užasnu sudbinu onih koji su došli u dodir s ukletim scenarijem 'Atuka'.

Pogledaj i ovo PR nova horor misterija ‘Netko kuca na vrata kolibe’: Hoćete li žrtvovati voljenu osobu kako bi spasili čovječanstvo?

'Atuk' je priča o eskimu koji dolazi u New York i pokušava se prilagoditi brzom načinu života koji je njemu potpuno stran. Scenarij je baziran na knjizi 'The Incomparable Atuk' kanadskog autora Mordecai Richlera, a napisao ga je Tod Caroll. Scenarij se povlačio po raznim studijima od ranih osamdesetih godina i iako su producenti bili voljni ekranizirati ga, to se nikada nije dogodilo.

Film je prestravio milijune, ali ekipu koja je na njemu radila prestravilo je nešto drugo

Čak četvero glumaca koji su pročitali scenarij i pristali na ulogu umrlo je ubrzo nakon što bi započeli rad na filmu. Prvi od njih bio je John Belushi. John je bio oduševljen scenarijem i smatrao je da je uloga kao stvorena za njega, ipak, nikada nije dobio priliku snimiti film. Nakon nekoliko mjeseci pronađen je mrtav u hotelskoj sobi. Tvrdilo se kako se radi i predoziranju drogom, ali kada je slučaj ponovno otvoren pojavila se sumnja da se ipak radi o ubojstvu. Belushi je postao prva žrtva i snimanje je prekinuto.

1986. projekt je ponovno pokrenut i uloga je ponuđena komičaru Samu Kinisonu. Nakon snimljene prve scene nastali su problemi jer je Sam tražio da se naprave izmjene u scenariju. Cijela epizoda završila je sudskom tužbom, ali prije nego je slučaj riješen, Sam je poginuo u automobilu kada je na njega naletio kamion. Život je izgubio na licu mjesta, a njegova supruga koja se nalazila u automobilu zajedno s njim, prošla je uz samo nekoliko ogrebotina.

Šokantni detalji nakon kojih nećete željeti zaspati

Ne želeći izgubiti potencijalno sjajan film, treći put se uloge prihvatio odličan komičar John Candy. U vrijeme kada je Candy prolazio kroz scenarij nikome se nije činilo kako nešto nije u redu s filmom, sve što se prije dogodilo otpisano je kao igra sudbine. U ožujku 1994. Candy je preminuo od infarkta. Imao je 43 godine.

Nekoliko mjeseci nakon Candyjeve smrti umro je i njegov jako blizak prijatelj Michael O’Donoghue (koji je bio blizak i s pokojnim Belushijem), od unutarnjeg krvarenja. Kada je u javnost izašla činjenica da je O'Donoghue scenarij čitao zajedno s Candyjem pokrenule su se glasine o ukletom scenariju koji ubije sve koji s njim dođu u dodir.

Do 1997. priče o prokletstvu gotovo su zaboravljene i film je još jednom trebao krenuti u produkciju. Uloge se, taj put, prihvatio komičar Chris Farley. Znao je da je uloga trebala pripasti njegovom idolu Belushiju pa je želja bila tim veća. Na žalost, nakon što je pročitao scenarij i on je preminuo od predoziranja opijatima. Imao je 33 godine.

60 sekundi strave - gledala je smrti u lice znajući da nema spasa

Na Farleyjevom pogrebu bio je i Phil Hartman koji je pročitao scenarij i trebao dobiti jednu od sporednih uloga. Nekoliko mjeseci kasnije, poginuo je od ruke pijane supruge koja ga je upucala. Tada su oni koji vjeruju u prokletstva odlučili kako scenarij više nitko ne bi smio vidjeti. 2001. godine umro je i autor originalne priče, doživio je 70-u.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene