Svjetski mediji raspisali su se o navodima iz nedavno objavljene biografije kraljevske obitelji, u kojoj je autorica napisala kako prince Charles nije planirao oženiti Dianu.


Nakon što je Sally Bedell Smith napisala i objavila kraljevsku biografiju, javnost iz dana u dan šokiraju detalji o životu princa Charlesa. Tema kojom se bavi poznata povjesničarka i spisateljica odjeknula je u javnosti jer ona u svojoj knjizi piše kako princ Charles nije bio baš najsretniji idejom o braku.

Kako je navela, Charles nije imao dobar odnos s ocem, princom Philipom. Navodno ga je upravo on natjerao da ju oženi, piše Radar online. Naime, kako tvrdi poznata biografkinja, otac mu je napisao pismo u kojem mu je objasnio kako mora oženiti Dianu jer se budući kralj ne igra sa ženama. Charles je navodno Diani oduzeo nevinost, stoji u isječcima knjige. Otac mu je objasnio kako je to loše za imidž te kako je vrijeme da se oženi i skrasi. Priču o pismu potvrdila je za medije i Philipova rođakinja Pamela Hicks. ''Nije bio zaljubljen. Nije bio spreman'', kaže Pamela.