Voljena Lady Di

NIKAD PREŽALJENA Najtužnija princeza na svijetu poginula prije 19 godina

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princeza Diana poginula je u Parizu, prije točno 19 godina. Njezina dobra djela, karizma, ljepota... Sve to učinilo ju je ženom koja živi vječno.

Nikad prežaljena, nikad voljenija. Rijetko tko imao je toliku ljubav naroda, ljubav kakvu je imala 'kraljica srca' - princeza Diana od Walesa. Prije točno 19 godina dogodila se tragična prometna nesreća u Parizu, a u njoj je život izgubila omiljena Diana. Bila je ikona stila, velika humanitarka, glasnogovornica obespravljenih. Upravo zbog svog humanitarnog rada ostala je omiljena do danas. Zalagala se za sve koji su živjeli na marginama društva. Za izbjeglice, zatvorenike, žrtve rata, beskućnice, ovisnike, oboljele od AIDS-a. Nebrojeno puno ljudi našlo se na listi onih kojima je Diana pomogla. A kada je poginula, svijet joj je zaista ljubav vratio. Ne postoji zemlja u kojoj se nije tugovalo, ne postoji nitko tko ju je zaboravio.

Pogledaj i ovo Princeza Diana i Jemima Khan - 2 Otkrila je i razlog Bliska prijateljica princeze Diane potvrdila ono u što su mnogi od početka sumnjali, sve je bilo namješteno?

A njezina priča je zaista priča o princezi iz bajke. S tužnim završetkom. Princeza je rođena kao Diana Spencer. U princa Charlesa zaljubila se u ljeto 1980. godine, a kada je imala svega 20 godina udala se za njega. Televizijski prijenos svadbe gledalo je više od 700 milijuna gledatelja. Nakon kraljevske svadbe uslijedilo je prvo dijete - sin William, a potom je stigao i njegov mlađi brat, princ Harry. Iako im se rodilo dvoje djece, princ Charles i Diana imali su bračne probleme, a tabloidi su ih jedva dočekali.

Diana se sa svime teško nosila, pa se pričalo kako se bori s depresijom i bulimijom. Usto, nikad se nije do kraja naviknula na sve što nosi kraljevska obitelj. Htjela je mir i privatnost, a to je bilo zadnje što je mogla dobiti. Suprug ju je varao, a i Diana se našla na meti govorkanja o izvanbračnim izletima. Nakon 11 godina braka, 1992. godine princ Charles i Diana su se rastali. Dvije godine je potom provela uz kirurga Hasnata Khana, a mnogi su tvrdili da je on ljubav njenog života.

Nakon njega, počela je vezu s Dodijem Fayedom, sinom egipatskog poduzetnika Mohameda Al-Fayeda. Nekoliko mjeseci proveli su u vezi, a potom oboje poginuli u tragičnoj nesreći 31. kolovoza 1997. godine. Za njihovu pogibelj krivo se veliki broj paparazza koji su okružili automobil, dok su drugi krivili vozača automobila u kojem se princeza Diana nalazila. No, Mohamed Al-Fayed nikad nije prestao vjerovati da se radilo o naručenom ubojstvu koje su izveli pripadnici britanske vojne obavještajne službe, a po naredbi britanske kraljevske obitelji.

Tugovala je za njoj cijela Britanija, cijeli svijet. Diana je bila šarmantna, karizmatična, voljela je humanitarni rad... Graciozna, ali i borbena. Svojim sinovima pokušavala je pokazati kako žive obespravljeni, htjela ih je naučiti kako se brinuti za slabije, kako živjeti što normalnije. I danas je zaista tako. Princ William i Harry žive onako kako bi njihova majka htjela.

Na neki način, Diana živi i danas. Njezina dobra djela, karizma, ljepota... Sve to učinilo ju je ženom koja živi vječno.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene