Prinčevi Harry i William su odlučili odvojeno odati počast djedu, princu Philipu, a nije tajna da su braća u zategnutim odnosima zbog intervjua Oprah Winfrey.

Galerija


Prinčevi Harry i William odali su počast svom djedu, princu Philipu koji je u petak preminuo u 100. godini te su dali odvojene izjave za javnost. Mnogi su komentirali da je Harry imao zanimljivije, opuštenije priopćenje. 

Princ William ga je opisao kao izvanrednog čovjeka.

Vezani članci Princ Harry, princ William Igra prijestolja u Velikoj Britaniji: Od Charlesa do Eugenie, tko i kojim redom je sljedeći u redu za preuzimanje krune? Princ William i princ Harry Zna se kada će se i gdje Harry i William susresti nakon što se nisu vidjeli godinu dana, jedna je osoba zadužena da pazi njih

"Nedostajat će mi moj djed, no znam da bi htio da nastavimo sa svojim dužnostima. Njegov život je bio definiran službom njegovoj zemlji i Commonwealthu, njegovoj supruzi i kraljici i našoj obitelji. Osjećam se sretan ne samo zato što sam ga imao kao primjer nego i zbog njegove trajne prisutnosti u svom odraslom životu i kroz dobre trenutke i kroz najgore dane. Uvijek ću biti zahvalan što je moja supruga imala priliku tako puno godina poznavati mog djeda i za dobrotu koju je pokazao prema njoj. Nikad neću uzeti zdravo za gotovo posebne uspomene koja moja djeca imaju s njihovim pradjedom i što su sami mogli vidjeti njegov zarazan osjećaj za avanturu kao i nestašan smisao za humor", istaknuo je. 

Dodao je kako će on i njegova supruga Kate Middleton nastaviti raditi ono što bi on htio i da će poduprijeti svoju baku, kraljicu Elizabetu u nadolazećim godinama. Izjava je objavljena na službenom Instagram profilu i uz nju je William podijelio fotografiju svog djeda i sina, princa Georgea na kočiji, a uslikala ih je Kate. 

Princ Harry je rekao da je njegov djed bio čovjek od službe i časti te da je imao odličan smisao za humor i bio je legendarni zafrkant. 

"Bio je autentičan sa ozbiljnom, oštrom pameću i mogao je održati pozornost pune sobe ljudi zbog svog šarma i jer nikad ne biste znali što će sljedeće reći. Bit će upamćen kao najstariji suprug monarha, odlikovani vojnik, princ i vojvoda. No za mene, kao i za mnoge koji ste izgubili voljenu osobu, djeda ili baku, bit će moj djed: majstor roštilja, legenda zafrkancije i drzak do samog kraja", napisao je. 

Opisao je djeda kao stijenu njegove bake, kraljice Elizabeth i da je njegova predanost njoj bila neusporediva. 

"Mogao bih nastaviti, ali znam sada što bi nam svima rekao: 'Pivo u ruku i nastavite!' Pa s obzirom na to, djede, hvala ti na tvojoj službi, tvojoj posvećenosti baki i što si uvijek bio svoj", dodao je Harry. 

Na kraju priopćenja je na latinskom napisao: "morem i kopnom". Riječ je o motu Kraljevske mornarice u kojoj su i on i djed Philip bili kapetani-generali. 

Novu frizuru Nine Badrić komentirao je čak i Zdravko Mamić, pogledajte što joj je poručio ispod fotke

Grudnjak i ovako i onako rijetko nosi, no ovaj put je ispod uske bijele majice pokazala još više no što smo od nje navikli