Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službeni video-spotovi Princea dostupni su od petka na YouTubeu, malo više od godinu dana nakon iznenadne smrti pop legende i deklariranog neprijatelja te sveprisutne video-platforme na internetu.


Video-spotovi nekih od njegovih najpoznatijih pjesama, među kojima "When Doves Cry" i "Let's Go Crazy", sad su dostupni na službenoj stranici YouTubea. Ostali bi trebali slijediti.

Vezani članci Nova objava na YouTube kanalu Ivice Todorića (Foto: screensht/YouTube) Todorić ima novu objavu na YouTubeu: "To je bio jedan čudan sastanak. Jedini iskren bio je šef Sabora" Paul Logan (Screenshot: Youtube) Užasavajuće! Jedan od najpopularnijih Youtubera današnjice objavio snimku mrtvog čovjeka

Rano dospjevši na internet, Prince je poslije postao njegov gorljivi kritičar, optužujući kako besplatan i sve lakši pristup glazbi on line umanjuje prihode umjetnika.

Glazbenik je čak zaposlio ekipu zaduženu za detektiranje i eliminaciju svih njegovih video-spotova, čak i kratkih isječaka koje su snimili i objavili obožavatelji.

Upitan neposredno prije smrti o tom kategoričnom stavu, Prince je napisao poruku na Twitteru, a potom je brzo obrisao: "Budući da Youtube ne isplaćuje novac, nije li to apsurdno pitanje?"

Prince Rogers Nelson umro je 21. travnja 2016. u 57. godini od predoziranja analgeticima. Od njegove smrti, obitelj pokušava povećati izvore prihoda objašnjavajući kako joj trebaju ta sredstva za zaštitu i održavanje njegove obimne baštine. (Hina)