'Oprostite, je li vam netko rekao da izgledate kao Prince?', pitala je članica Jehovinih svjedoka slavnog glazbenika..., a on je šutio.


Nedavno preminuli Prince živio je kao Jehovin svjedok, i to nikada nije skrivao. Nije mu bilo teško, u ime vjere, ići od vrata do vrata, kako bi ljudima pričao o kraljevstvu Božjem i širio vjeru. Uz to, nikada nije htio otkriti da je on zapravo taj Prince.

Vezani članci Prince Tijelo glazbenika našli su u dizalu samo tjedan dana od koncerta za koji nitko nije slutio da mu je posljednji Prince (Foto: Getty Images) Obitelj krivi liječnika za Princeovu smrt, podigli su i tužbu na sudu

James Lundstrom, glavni koordinator u Crkvi, prisjetio se kako je za vrijeme jednog prikaza jedna od članica pitala Princea: 'Oprostite je li vam netko rekao da izgledate kao Prince?' Kada ga je upitala njegovo ime dogovorio je sa Rogers Nelson, jer u zajednici se nikada nije predstavljao kao Prince.

U zajednici je još uvijek Larry Graham, pjevač i tekstopisac koji je i uveo Princea u zajednicu Jehovinih svjedoka.

Crkva i dalje oplakuje njegov gubitak.

 'Zvali smo ga brat Nelson, kao da smo svi potpuno jednaki, bio je dobar čovjek i brat tako da ga je jako tužno izgubiti, rekao je Lundstrom.

Njegovi fanovi su teško prihvačali činjenicu da je zvijezda koja je pisala hitove poput 'Jack U Off' i 'Sexy MF' predani Jehovin svjedok. S druge strane, mnogi koji su ga imali priliku zateći na svojim vratima s Biblijom u ruci, bili su iznenađeni. Jednom prilikom posjetio je mladi par u Minnesoti koji su pomislili kako želi iskoristiti njihovu kuću za set, no ubrzo su shvatili da je Jehovin svjedok i da im pokušava širiti Božju riječ.

Da podsjetimo, Prince je u četvrtak pronađen mrtav u dizalu svoje kuće u predgrađu Minneapolisa, a prema riječima njegove glasnogovornice uzrok smrti neće biti poznat još najmanje četiri tjedna.