Princ William iskreno je progovorio o smrti majke, princeze Diane i kako je proživljavao njezin gubitak.

Galerija


Britanski princ William odlučio je javno progovoriti tragičnom gubitku svoje majke, princeze Diane i priznati kako mu je to bilo najbolnije iskustvo u životu.

Vezani članci Krštenje Archieja (Foto: Chris Allerton ©️SussexRoyal) Kiseli izraz lica princa Williama na krštenju mogao bi biti zbog žene koja je stajala kraj njega, bivše ljubavnice njegovog tate Princ William (Foto: Getty Images) Potez princa Williama ostavio bez riječi štovatelje njegove majke, princeze Diane: "Još se tresem"

O svemu je progovorio u BBC-jevu dokumentarnom filmu "A Royal Team Talk: Tackling Mental Health" kojemu je tema važnost mentalnog zdravlja o čemu je razgovarao s uspješnim britanskim nogometašima, među kojima su bili i slavni Peter Crouch te Gareth Southgate.

Princ William je ispričao kako je gubitak majke uvelike utjecao na njegov život, naročito na posao pilota zrakoplova prve pomoći, koji ga je zapravo svakodnevno suočavao i podsjećao na gubitak.

Rekao je kako je posao ostavio na njega vrlo depresivan i negativan osjećaj, te da je mislio kako je smrt svuda oko njega.

"To je priličan teret za nošenje i osjećaj", priznao je.

Ovo je prvi put da je princ otvoreno i iskreno progovorio o gubitku majke, koja je život izgubila u prometnoj nesreći 1997. godine kada je njemu bilo 15 godina, a njegovu bratu, princu Harryju samo 12. Inače, Harry je bio taj kojemu je o toj temi uvijek bilo lakše govoriti i koji nije potiskivao osjećaje poput starijeg brata.

"Kada vam se to dogodi u mladosti, javlja se bol koju nikada prije niste osjetili. I znate da će vam u životu biti teško prijeći preko te boli. Ali to vas također zbližava s drugim ljudima koji su proživjeli takav ili sličan gubitak", objasnio je William.

Inače, princ William i njegova supruga Kate Middleton zajedno s princem Harryjem i vojvotkinjom Meghan Markle vode kampanju o važnosti mentalnog zdravlja naziva "Heads Together" koju promiču i na društvenim mrežama.