Princ William iznenadio je javnost svojim skrivenim talentom za koji nitko nije znao ni da postoji. Naime, princ tečno govori svahili!

Galerija


Princ William miljenik je britanske javnosti, a sada je budući kralj otkrio i neke svoje dosad nepoznate sposobnosti. Naime, na dodjeli nagrada zaklade Princess Diana Legacy William je razgovarao s grupom mladića i djevojaka iz Tanzanije, a zatim se jednome od njih obratio na svahiliju, što je sve prisutne jako iznenadilo. 

Vezani članci Tanzanija Stampedo tijekom mise, poginulo najmanje 20 ljudi: "Bilo je užasno, ljudi su gazili jedni po drugima bez milosti" Princ Charles, Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Svi su zabrinuti: Obitelj do Meghan i Harryja pokušava doprijeti s puno ljubavi i pažnje, ali oprezno

Svahili je makrojezik koji se govori diljem država istočne Afrike, a dosad nitko nije znao da princ zna govoriti baš taj komplicirani jezik. 

Tijekom popodnevnog čaja s uzvanicima William je tako odjednom samo prestao govoriti na engleskom i prebacio se na svahili, što su ostali opisali kao stvarno poseban trenutak koji će se svima urezati u pamćenje. 

Tessy Ojo, direktorica zaklade, ispričala je za Daily Mail da je princ rekao samo jednu rečenicu, ali da je to na sve ostavilo jak dojam. 

"Jedan od mladića iz Tanzanije razgovarao je s princem, a on mu je odjednom uputio rečenicu na svahiliju. Bilo je to stvarno posebno. Nije mogao to pročitati iz knjige, bilo je spontano", rekla je Tessy te dodala kako princ izdvojio svoje vrijeme i razgovarao sa svakom osobom koja je bila prisutna na svečanom događanju. 

Naime, nagrada zaklade Princess Diana slave 20 godišnjicu postojanja, a okuplja skupinu mladih koji svake godine dobivaju posebne nagrade za svoja dobra djela i humanitarni rad u Kanadi, Nigeriji, Tanzaniji i Indiji, kao i u Velikoj Britaniji i svim ostalim zemljama Commonweatlha. 

25-godišnji Erick kojem je rečenica na svahiliju bila upućena bavi se edukacijom oko 50.000 studenata i profesora u 114 srednjih škola u Tanzaniji, a zbog svog doprinosa društvu ove je godine dobitnik Dianine nagrade. 

William je svim dobitnicima rekao i da bi njegova majka bila jako ponosna na sve njih. 

Vjeruje se da je William naučio svahili za vrijeme svog studija, a iako nije vrstan govornik, može voditi bazične razgovore. 

Snimljen trbuščić: Stiže li prinova bračnom paru u koji javnost ne vjeruje od početka?