Princ William iznenadio je javnost svojim skrivenim talentom za koji nitko nije znao ni da postoji. Naime, princ tečno govori svahili!

Galerija Princ William i Kate (Foto: AFP) +0 Princ Harry i princ William (Foto: Getty Images)

Princ William miljenik je britanske javnosti, a sada je budući kralj otkrio i neke svoje dosad nepoznate sposobnosti. Naime, na dodjeli nagrada zaklade Princess Diana Legacy William je razgovarao s grupom mladića i djevojaka iz Tanzanije, a zatim se jednome od njih obratio na svahiliju, što je sve prisutne jako iznenadilo. 

Vezani članci Prinčevi William i Harry s princezom Dianom Od preslatkog dječaka do princa za kojeg svi jedva čekaju da im bude kralj, evo zašto svi obožavaju princa Williama! Princ William s djecom Vesela fotka princa Williama s djecom sve je raznježila, nemamo ih često priliku vidjeti ovako opuštene!

Svahili je makrojezik koji se govori diljem država istočne Afrike, a dosad nitko nije znao da princ zna govoriti baš taj komplicirani jezik. 

Tijekom popodnevnog čaja s uzvanicima William je tako odjednom samo prestao govoriti na engleskom i prebacio se na svahili, što su ostali opisali kao stvarno poseban trenutak koji će se svima urezati u pamćenje. 

Tessy Ojo, direktorica zaklade, ispričala je za Daily Mail da je princ rekao samo jednu rečenicu, ali da je to na sve ostavilo jak dojam. 

"Jedan od mladića iz Tanzanije razgovarao je s princem, a on mu je odjednom uputio rečenicu na svahiliju. Bilo je to stvarno posebno. Nije mogao to pročitati iz knjige, bilo je spontano", rekla je Tessy te dodala kako princ izdvojio svoje vrijeme i razgovarao sa svakom osobom koja je bila prisutna na svečanom događanju. 

Naime, nagrada zaklade Princess Diana slave 20 godišnjicu postojanja, a okuplja skupinu mladih koji svake godine dobivaju posebne nagrade za svoja dobra djela i humanitarni rad u Kanadi, Nigeriji, Tanzaniji i Indiji, kao i u Velikoj Britaniji i svim ostalim zemljama Commonweatlha. 

25-godišnji Erick kojem je rečenica na svahiliju bila upućena bavi se edukacijom oko 50.000 studenata i profesora u 114 srednjih škola u Tanzaniji, a zbog svog doprinosa društvu ove je godine dobitnik Dianine nagrade. 

William je svim dobitnicima rekao i da bi njegova majka bila jako ponosna na sve njih. 

Vjeruje se da je William naučio svahili za vrijeme svog studija, a iako nije vrstan govornik, može voditi bazične razgovore. 

Snimljen trbuščić: Stiže li prinova bračnom paru u koji javnost ne vjeruje od početka? Justin i Hailey Bieber (Foto: Instagram) Justin i Hailey Bieber (Foto: Instagram) Justin i Hailey Bieber (Foto: Instagram) +2 Justin i Hailey Bieber (Foto: Instagram)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju