Prvi put u posljednje tri generacije kraljevske obitelji krštenje dostupno javnosti.


Princ William i vojvotkinja Kate Middleton krstili su kći Charlotte koja će od sada nositi ime Charlotte Elizabeth Diana - po kraljici Elizabethi II te pokojnoj baki, princezi Diani.

Kraljevski par ponio se kraljevski - svi su pozvani na krštenje male Charlotte

Vezani članci Princ Harry, Meghan Markle, princ William i Kate Middleton William i Kate razbjesnili obožavatelje Harryja i Meghan: "Sigurni smo da ovo nije slučajno" Princ William i Kate Middleton - 5 Pronađeno žensko truplo na imanju princa Williama i Kate Middleton: U tijeku je istraga

Krštenje se održalo u u crkvi St. Mary Magdalene u Sandringhamu, a malena je uz sebe imala čak petero kumova. Kate i William za krštenje su odabrali istu crkvu gdje su roditelji pokojne princeze Diane, Earl Spencer i Frances Shand Kydd krstili Dianu 1961. godine.

Čast kumstva pripala je Williamovoj sestrični, kćeri sestre pokojne princeze Diane, Lauri Fellowes, prijateljici Sophie Carter i Jamesu Meadeu, Kateinom rođaku Adamu Middletonu te Williamovom bliskom prijatelju Thomasu van Straubenzeeu.

Zanimljivo je i da su, prvi put u posljednje tri generacije kraljevske obitelji, svi koji žele čestitati kraljevskom paru pozvani u dvorištu crkve. Okupio se velik broj Britanaca koji su poželjeni pozdraviti malenu princezu.

Na samoj je ceremoniji bilo tek 30 uzvanika među kojima kraljica Elizabeth II i princ Philip zajedno s princom Charlesom te Camillom, kao i Kateina obitelj Carole, Michael, James i Pippa Middleton.

Službeni portreti kraljevske obitelji nekad i danas

Malena je Charlotte nosila repliku svilene i čipkaste haljinice kakvu nose kraljevske bebe na krštenjima od 1841. godine. Prije deset godina donesena je odluka da je spomenuta haljinica postala preosjetljiva da bi se više nosila pa je je kraljičina krojačica Angela Kelly napravila repliku.

Princeza je krštena vodom iz rijeke Jordan, a za vrijeme obreda krštenja na princa Georgea pazila je dadilja Maria Borrallo. Iako je ovo dan malene princeze, pažnja je usmjerena na njezinog brata Georgea koji na krštenje došao obučen jednako kao i njegov otac William na krštenju princa Harryja.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook