velika čast

Prva nakon Diane: Kate Middleton naslijedila titulu koja Camilla s razlogom nije htjela koristiti!

Camilla Parker Bowles i Kate Middleton Camilla Parker Bowles i Kate Middleton Profimedia 1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Camilla Parker Bowles i Kate Middleton Kate Middleton Kate Middleton Princ William i Kate Middleton s djecom - 1 Princ William i Kate Middleton s djecom - 2 Princ William i Kate Middleton s djecom - 3 Princ William i Kate Middleton s djecom Princ William i Kate Middleton s djecom Kate Middleton Kate Middleton i princeza Charlotte +18 Kate Middleton Galerija

Charles III. je u prvom obraćanju javnosti kao kralj službeno proglasio svojeg sina Williama i njegovu suprugu Kate Middleton princom i princezom od Walesa.

Kralj Charles III. obratio se javnosti prvi put nakon smrti majke, kraljice Elizabete II.

Pogledaj i ovo Princ Louis Konačno osvanula! Pogledajte novu preslatku fotografiju živahnog princa Louisa, za nju je zaslužna njemu najvažnija osoba!

U svojem govoru je, među ostalim, s ponosnom sinu Williamu dodijelio novu titulu princa od Walesa.

"Moj nasljednik William sad preuzima odgovornosti i dužnosti vojvode od Cornwella koje sam ja imao više od 50 godina. Ponosno ga proglašavam princom od Walesa", kazao je.

Time je i Kate Middleton službeno postala princeza od Walesa, a tu titulu nosi prva nakon smrti princeze Diane 1997. godine.

"S Catherine pored njega, naš novi princ i princeza od Walesa će, znam, nastaviti nadahnjivati i voditi", kazao je Charles.

Diana je zadržala titulu princeze od Walesa i nakon razvoda od Charlesa 1996. godine, pa sve do svoje smrti. Iako je Charlesova druga supruga Camilla 2005. godine udajom za naslijedila Dianinu titulu, nije je htjela koristiti zbog asocijacije na neprežaljenu princezu i predstavljala se kao vojvotkinja od Cornwalla.

Camilla je nakon smrti kraljice dobila titulu kraljice pratilje, što je Elizabeta II. poželjela u svojem obraćanju javnosti povodom sedamdeset godina vlasti.

Podsjetimo, kraljica Elizabeta II. preminula je spokojno u 97. godini u dvorcu Balmoral u Škotskoj, a dan nakon smrti njezin sin Charles proglašen je kraljem.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry - 2 Meghan Markle i princ Harry - 3 Meghan Markle i princ Harry - 4 Meghan Markle i princ Harry - 1 +11 Meghan Markle i princ Harry Celebrity Reakcije na zadnji govor Meghan Markle više su nego oštre: "Ona je najotrovnija žena koja izaziva razdor"

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry Princ Harry Princ Harry Princ Harry - 2 +13 Princ Harry - 1 Celebrity Princ Harry prvi je napustio Balmoral, a nježni potez u zračnoj luci od njega nitko nije očekivao!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene