Princ Philip varao je kraljicu s poznatim damama, otkriveno je u novoj knjizi samo nekoliko dana prije njihove 70. godišnjice braka.

Galerija


Neprestane glasine da je princ Philip imao niz afera tijekom svog braka s kraljicom Elizabetom II., ponovno su se pokrenule u novoj knjizi, samo nekoliko dana prije njihove 70. obljetnice braka. Knjiga, naime, tvrdi da je princ imao romanse s nizom poznatih žena i bliskih prijateljica.

Vezani članci Kraljica Elizabeta II (Foto: Profimedia) Neobičan susret izgubljenih američkih turista i kraljice Elizabete otkrio njezinu zabavnu stranu Slika nije dostupna Nevjerojatan život kraljice Elizabete II - Udala se za rođaka, vozila kamione u ratu...

Njegove navodne ljubavnice uključuju glumicu Pat Kirkwood, TV voditeljice Katie Boyle i Susan Barrantes, mamu Sarah Ferguson, bivšu ženu svoga sina, princa Andrewa. Knjiga također opisuje i divlje zabave. Nijedna tvrdnja nije dokazana.

Kraljica Elizabeta II. i princ Phillip (Foto: Getty)
Kraljica Elizabeta II. i princ Phillip (Foto: Getty)

U knjizi "Moj suprug i ja: 70 godina kraljevskog braka", kraljevski nadzornik Ingrid Seward detaljno opisuje uspone i padove odnosa princa i kraljice Elizabethe II. Ali, neki od njegovih kolega odbacuju tvrdnje iz knjige kao neutemeljene. Već ranije kružile su glasine da je princ Philip navodno bio povezan s glumicom Kirkwood. Glasine datiraju još iz 1948. kada je kraljica Elizabeta bila trudna, prenosi Daily Mail.

Kraljica Elizabeta II. i princ Phillip (Foto: Getty)
Kraljica Elizabeta II. i princ Phillip (Foto: Getty)

Tvrdilo se da se s glumicom upoznao u svlačionici te da su ostali u kontaktu nakon zabave. Prije svoje smrti, Kirkwood je demantirala tvrdnje o njihovoj nedopuštenoj vezi. Knjiga također tvrdi i da je princ Philip imao romansu s prijateljicom i glumicom iz djetinjstva, Hélènom Cordet, koja nikad javno nije objavila tko je otac njene dvoje djece. Glasine su ga povezale i sa spisateljicom Daphne du Maurier te glumicama Merle Oberon i Annom Massey kao i mnogim obiteljskim prijateljicama.

Kraljica Elizabeta II. i princ Phillip (Foto: Getty)
Kraljica Elizabeta II. i princ Phillip (Foto: Getty)

Sarah Bradford jedina je spisateljica koja tvrdi da je princ Phillip uistinu imao mnoge afere. Sarah je još 2004. godine je tvrdila: "Princ od Edinburgha je imao afere, i to mnogo afera, više od jedne". No, princ Philip je još 1992. godine progovorio o glasinama govoreći novinaru: "Jeste li se ikad pokušali sjetiti da se ja, posljednjih 40 godina, nikad nigdje nisam kretao bez pratnje policajaca? "Pa kako bih, dovraga, mogao učiniti takvo nešto?", piše Mirror.