Sramotna tajna

WINDSOR JE ČUVAO TAJNU: 'Životinja je umrla', kraljevska obitelj odahnula

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Malo je onih koji znaju za sina Kralja George V i kraljice Mary. O njemu postoji tek nekoliko rečenica u biografiji kraljevske obitelji.

Princ John bio je sin kralja Georgea V i kraljice Mary. John je rođen 12. srpnja 1905. Bio je sretno, zdravo i veselo djete i roditelji su ga obožavali. Onda se dogodilo nešto što će princa Johna gotovo izbrisati iz povijesti, nešto toliko strašno da je Windsor učinio sve da ga sakrije od očiju javnosti.

Pogledaj i ovo Vikont James Ima samo 14 godina Najmlađi unuk kraljice Elizabete ispunio je svoju dužnost, svi su primijetili sličnost s drugim članom obitelji

Apel Williama i Kate paparazzima: 'Povijest se ne bi smjela ponoviti!'

U dječačkoj dobi, princ John doživio je napad koji je dijagnosticiran kao epilepsija. Bilo je jasno da za njega nema budućnosti u kraljevskoj obitelji i da mora hitno biti sakriven od javnosti kako ne bi donio bruku i sramotu okrunjenim glavama.

Odlučili su Johna sakriti daleko od znatiželjnih očiju na neko skrovito i tajnovito mjesto za koje će znati samo njegovi roditelji i nekoliko ljudi u koje su imali potpuno povjerenje. Smjestili su ga na obiteljsko imanje Norfolk gdje su mu društvo pravili samo dadilja i jedan sluga. Bez obzira na sve, John je živio kao normalno djete koliko mu je bilo dozvoljeno. Kraljica Mary koristila je svaku priliku da vrijeme provede sa sinom koji bi joj mogao donijeti samo nevolje.

18 godina nakon tragedije koja je potresla svijet: Danas je Dianin grob zapušten

1919. 18 siječnja u ranjim jutarnjim satima, John je doživio masivni napad epilepsije zbog kojeg se više nikada nije probudio. Saznavši za to, kralj i kraljica pohitali su oprostiti se od svog sina dok je njegov stariji brat princ Edward VIII hladno zaključio: 'Životinja je umrla'.

John je sahranjen u lokalno crkvi, a uspomena na njega vrlo je brzo izblijedila.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene