Princ Harry i Meghan Markle

Sve što znamo o svadbi godine: Svi detalji kraljevskog vjenčanja na jednom mjestu!

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) Getty 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle, Doria Ragland (Foto: Profimedia) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto:Getty Images) Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 5 +1 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Galerija

Princ Harry i Meghan Markle vjenčat će se u subotu, 19. svibnja. Evo što dosad znamo o kraljevskoj svadbi!

Kraljevsko vjenčanje održat će se u subotu, 19. svibnja, u Londonu. Oči svijeta uprte su u princa Harryja i Meghan Markle, a njihova ljubav kao da otpočetka prkosi ustaljenim pravilima. Nitko nije očekivao da će član britanske kraljevske obitelji kao životnu suputnicu odabrati Amerikanku - k tome glumicu, dijete samohrane socijalne radnice, uza sve to razvedenu. Ipak, Harryja nitko od članova obitelji nije spriječio u njegovoj životnoj sreći te se par zaručio. Uskoro će s lijepom Meghan ući u brak, a evo sve što znamo o kraljevskoj svadbi dosad:

Pogledaj i ovo Thomas Markle (Foto: Profimedia) Obiteljski problemi Otac Meghan Markle viđen prvi put otkako se njegova kći udala za princa: ''Uvijek ću žaliti što nisam bio tamo''

Datum - 19. svibnja 2018., što krši kraljevski protokol. Naime, inače se članovi kraljevske obitelji udaju i žene tijekom tjedna. Kate i William vjenčali su se u petak, princ Charles i princeza Diana u srijedu, a kraljica Elizabeta II. i princ Philip u utorak. Navodno su se Meghan i Harry za vikend odlučili jer vlada nije htjela odobriti državni praznik za njihovu svadbu preko tjedna, pa veliki broj ljudi ne bi mogao neometano uživati u kraljevskoj svadbi. Kako bi se izbjegle rasprave, ali i kako bi obožavatelji mogli neometano uživati u ceremoniji, Harry i Meghan odlučili su se za subotnju svadbu.

Vrijeme i mjesto - Par će se vjenčati u 12 sati u kapelici St. Georgea u Windsoru. Kapelica može primiti oko 800 uzvanika. U njoj su se vjenčali i princ Charles i Camilla Bowles Parker 2005. godine.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) Foto: Getty

Cijena svadbe - Iako se ne zna točna cijena svadbe, Kensingtonska palača objavila jer da će svadbu platiti članovi kraljevske obitelji te da neće ići na teret poreznih obveznika Velike Britanije.

Pozivnice - Meghan i Harry pozivnice su poslali u ožujku, a izdala ih je tvrtka Barnard & Westwood, koji surađuju s kraljevskom obitelji od 1985. godine.

Fotografije zaručnika - Objavljene su kako bi se proslavile zaruke. Fotografije je snimio slavni Alexi Lubomirski, a oduševile su cijeli svijet.

Haljina - Očekuje se da će Meghan Markle nositi vjenčanicu britanskih dizajnera, a mnogi modni stručnjaci pretpostavljaju da bi se mogla odlučiti za kuću Ralph & Russo, čiju je haljinu nosila i na snimanju zaručničkih fotografija. Navodno će haljina koštati stotine tisuća funti i trebala bi biti ručni rad. Svojedobno je izjavila da preferira jednostavne i romantične kombinacije, pa tako voli i takve vjenčanice.

Vjenčanje - Princ William bit će kum svom bratu Harryju. Isto je za njega 2011. učinio Harry, kada je bio kum na Williamovoj svadbi s Kate Middleton. Osim toga, preslatki George i Charlotte, Harryjevi nećaci, imat će svoje uloge na svadbi. Pojavit će se na svadbi i mama Kate Middleton, jednostavno i skromno, ne želi ničim zasjeniti Meghan. Markle neće imati jednu kumu, već će je taj dan pratiti uzak krug njezinih bliskih prijateljica. Glumica se neće držati tradicije, pa će je do oltara dovesti njezin budući svekar, princ Charles.

Meghan Markle, Doria Ragland (Foto: Profimedia) Meghan Markle, Doria Ragland (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Medijsko pokrivanje svadbe - Unutar kapelice bit će postavljena kamera koja će medijima diljem svijeta dati uvid u njihovu kraljevsku svadbu.

Svadbena torta - Tortu će raditi slastičarka Claire Ptak, vlasnica slastičarne Violet cakes. Harry i Meghan žele tortu od limuna, s okusima i bojama proljeća. Dekorirat će je šlagom i svježim cvijećem.

Cvijeće - Meghan i Harry odabrali su Philippu Craddock da im dizajnira aranžmane na svadbi. Žele prirodno i divlje cvijeće pa su te smjernice dali Philippi. Gdje god bude mogla, Phillipa će rabiti cvijeće i biljke koje cvjetaju u sezonu u svibnju.

Meghan Markle (Foto: Profimedia) Meghan Markle (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Glazba - Par je osobno birao nekoliko grupa i solo izvođača koji će im uljepšati svadbeno slavlje. Bit će tu i gospel zbor, kao i 19-godišnji čelist.

Medeni mjesec - Par će navodno otići u Bocvanu. No, sve to zaista su pretpostavke, Meghan i Harry nastoje što više svog života držati u privatnosti, a medeni mjesec svakako je jedan od takvih. Bocvana za njih ima posebno značenje, tamo su se upoznali i proveli odmor dok su bili tek par u tajnosti. Navodno je otamo i dijamant koji je Harry smjestio na zaručnički prsten glumice. No u igri je i Namibija. Poznato je da par neće otići na medeni mjesec odmah nakon svadbe, već malo kasnije. Naime, prve obveze kao bračni par imat će već tjedan dana nakon svadbe. Stoga će medeni mjesec malo pričekati.

Nova TV gledateljima priprema veliki prijenos ovog najiščekivanijeg događanja godine. U posebnoj emisiji, iz kraljevski opremljenog studija, gledatelji će tijekom više od tri sata emisije moći izravno pratiti tijek vjenčanja, atmosferu s lokacije, ali i čuti zanimljive analize gostiju. S njima će u studiju razgovarati voditelji Valentina Baus i Dorijan Elezović kojemu je, nakon vjenčanja princa Williama i Kate, ovo drugo kraljevsko vjenčanje koje će popratiti u voditeljskoj ulozi.

S lokacije vjenčanja najsvježije će informacije donositi novinarka Barbara Štrbac, a emisiju će uređivati urednica Ivana Ivančić.

Urednica portala Showbuzz.hr Mirjana Filipović izvještavat će uživo iz Windsora, gdje će se princ Harry i Meghan Markle zavjetovati na vječnu ljubav. Kao iskusna urednica i novinarka, Mirjana će čitateljima uživo približiti atmosferu s jednog od najvažnijih showbizz događaja godine.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene