Stvari se mijenjaju?

Kraljevska obitelj povukla potez koji nitko nije očekivao, kako će Meghan i Harry reagirati na to?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Princ Harry i Meghan Markle pozvani su na proslavu jubileja kraljice Elizabete, no njihov dolazak i konačna odluka zasad nisu potvrđeni.

Britanski mediji prenose kako su princ Harry i Meghan Markle dobili poziv da se pojave na balkonu Buckinghamske palače tijekom proslave platinastog jubileja kraljice Elizabete, ali im sudjelovanje u kraljevskim protokolima neće biti dopušteno.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry Je li ovo bilo samo za kamere ili? Meghan Markle izvela je rijetki potez prema Harryju u javnosti, a to je mnoge podsjetilo na Dianu i Charlesa!

Ako par odluči otputovati u London na kraljičin platinasti jubilej, pojavit će se na obiteljskim događanjima, uključujući tradicionalno pojavljivanje na balkonu i misu zahvale u katedrali, međutim, obzirom na to da više nisu stariji članovi kraljevske obitelji, ne mogu sudjelovati u službenim protokolima kao članovi kraljevske obitelji, prenosi Telegraph.

Ta se vijest pojavila nakon što je Harry bio na tajnom sastanku s kraljicom, nakon kojeg je rekao da je bilo divno vidjeti svoju 96-godišnju baku u dvorcu Windsor, gdje se također susreo s ocem, princom Charlesom, ali navodno na samo 15 minuta, prije nego što je otputovao u Nizozemsku na Igre Invictus.

"Pa bilo je divno vidjeti ju i siguran sam da bi voljela biti ovdje kad bi mogla", izjavio je Harry za BBC stigavši u Nizozemsku, a on i Meghan su navodno obećali kraljici da će moći zagrliti svoje praunuke Archieja i Lilibet i to u bliskoj budućnosti.

Tijekom ceremonije kraljičinog jubileja sve su oči uvijek uprte u kraljicu i njezinu obitelj na balkonu, a zbog straha da će Meghan i Harry ukrasti svu pozornost, kraljičini zaposlenici odlučuju gdje će i kako ovo dvoje stajati nakon što fotograf okine službenu fotografiju za ovu posebnu godišnjicu.

Phil Dampier, kraljevski reporter, rekao je da će biti potrebni detaljni pregovori kako bi se izbjeglo da par zasjeni događaj.

''Morat će biti jasno na kojim događajima će biti viđeni unaprijed.''

Osim popularnosti Harryja i Meghan, drugi čimbenik je da kraljica možda nije spremna prisustvovati nekim događajima, pa bi još više pozornosti bilo na Sussexovima i njihovoj interakciji s drugim članovima obitelji.

Izvori s dvora vjeruju da bi dolazak Harryja i Meghan na kraljičin tradicionalni jubilej njoj puno značio, pogotovo upoznavanje praunuka. Međutim, upozorili su i da će morati biti pažljivi i paziti kako se ponašaju nakon što su javno iznijeli niz štetnih tvrdnji, uključujući optužbe o rasizmu na račun neimenovanog višeg kraljevskog člana.

Harry bi radi mira u obitelji također morao odustati usred svađe oko privatne zaštite i tjelesnih čuvara, nakon što je pokrenuo sudski postupak protiv britanskog Ministarstva unutarnjih poslova, navodeći da se ne osjeća sigurnim dovodeći svoju obitelj u Ujedinjeno Kraljevstvo jer je Vlada donijela odluku da im više ne pruža policijsku zaštitu.

Dolazak par na jubilej zasad nije službeno potvrđen, a njihov glasnogovornik rekao je da nisu u mogućnosti otkrivati buduće planova putovanja.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Tonči, Vjekoslava i Hana Huljić Petar Grašo i Hana Huljić Hana Huljić i Petar Grašo - 2 Hana Huljić i Petar Grašo - 1 +4 Hana Huljić i Petar Grašo - 4 Celebrity Hana Huljić nakon dugo vremena objavila svoju fotku i pokazala s kim uživa: "Najbolje društvo"

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene