Princ Filip predao je svoju vozačku dozvolu i odustao od daljnje vožnje automobila u 97 godini života.

Galerija


Princ Filip, suprug kraljice Elizabete II. odlučio je predati svoju vozačku dozvolu nakon sudjelovanja u sudaru krajem siječnja u kojem je jedna osoba ozlijeđena, objavila je Buckinghamska palača u kratkom priopćenju.

Vezani članci Vozačka i prometna dozvola, ilustracija (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL) Na stranicama MUP-a sada možete provjeriti vrijedi li vam vozačka. Ali prije toga morate pogledati u – vozačku David Beckham (Foto: Profimedia) Davidu Beckhamu oduzeta vozačka dozvola na duži period: Evo koliku je novčanu kaznu dobio

"Nakon pomnog razmatranja situacije, vojvoda od Edimbourga je odlučio da će dragovoljno predati svoju vozačku dozvolu", navela je palača.

Automobil 97-godišnjeg princa Filipa sudjelovao je u nesreći i završio na boku u blizini imanja Sandringham. Princ nije bio ozlijeđen, ali je bio vidno potresen. Vozačica drugog vozila 28-godišnja žena, zadobila je površinske ozljede koljena, a njezina 45-godišnja suvozačica, koja je bila s devetomjesečnim djetetom u automobilu, zadobila je prijelom zapešća.

Deset dana nakon nesreće suprug britanske kraljice Elizabete II. uputio je "duboku ispriku" ženi ozlijeđenoj u automobilskoj nesreći. 97-godišnji princ, poznat po svo vatrenom temperamentu i jetkom humoru, povukao se iz javne službe u kolovozu 2017. godine.

(Hina) 

Obnovljeno prijateljstvo ili nešto više: Holivudski zavodnik viđen na rođendanskoj proslavi bivše supruge

Omiljena holivudska plavuša popila čašicu previše? Na proslavi završila na podu

Novi skandal trese kraljevsku obitelj: Otac Meghan Markle medijima ustupio pismo koje mu je poslala