Emotivno pismo

O smrti kraljice prvi put se oglasio i omraženi sin, evo kako se od majke oprostio princ poznat po skandalima

Princ Andrew Princ Andrew Profimedia 1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Andrew - 1 Princ Andrew - 6 Princ Andrew - 5 Princ Andrew - 4 Princ Andrew - 3 Princ Andrew - 2 Kralj Charles, princ Harry i princeza Anne Kralj Charles, princ Harry i princeza Anne Sarah Ferguson i princ Andrew (Foto: AFP) Sarah Ferguson i princ Andrew (Foto: Profimedia) +10 Princ Andrew i kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) Galerija

Omraženi princ Andrew oglasio se prvi put nakon majčine smrti te objavio službeno priopćenje u kojem je zahvalio svojoj majci na svemu.

Omraženi i jedan od trenutno najzloglasnijih članova kraljevske obitelji princ Andrew oglasio se prvi put nakon smrti kraljice Elizabete II.

Pogledaj i ovo Princeza Beatrice i Edoardo Mapelli Mozzi (Foto: Getty Images) zanimljive pojedinosti Pohvalili se fotografijama s kraljevskog vjenčanja, dva detalja su posebno zaintrigirala javnost

U čast svoje majke objavio je službeno priopćenje u kojem zahvaljuje Elizabeti na njenom majčinskom ponašanju i ljubavi koju mu je pružila.

''Draga mama, majko, Vaše Veličanstvo, tri u jednom'', započeo je Andrew.

''Vaše Veličanstvo, bila mi je čast i privilegija služiti Vama. Majko nacije, tvoja odanost i osobna služba našoj naciji jedini su i jedinstveni, tvoji ljudi iskazuju svoju ljubav i poštovanje na toliko različitih načina i znam da cijeniš njihovo poštovanje'', stoji u početku priopćenja.

''Mama, tvoju ljubav prema sinu, tvoje suosjećanje, tvoju brigu, tvoje povjerenje čuvat ću zauvijek. Otkrio sam da su tvoje znanje i mudrost beskrajni, bez granica. Nedostajat će mi tvoji uvidi, savjeti i humor. Dok se naša knjiga iskustava zatvara, druga se otvara, a ja ću te zauvijek držati blizu svog srca sa svojom najdubljom ljubavlju i zahvalnošću i rado ću kročiti u sljedeću s tobom kao svojim vodičem. Bože, čuvaj kralja'', napisao je emotivno Andrew uz fotografiju kraljice Elizabete II. koja ga drži dok je još bio beba.

Podsjetimo, 2019. godine u kraljevskoj je obitelji izbila afera oko princa Andrewa kad je otkriveno da je uvučen u pedofiliju.

Virginia Giuffre je britanskog princa, drugog sina kraljice Elizabete i vojvodu od Yorka princa Andrewa tužila prošlog kolovoza. U tužbi je navela da ju je princ seksualno zlostavljao prije više od dva desetljeća, kada je imala 17 godina, te da ju je princu podvodio Jeffrey Epstein.

Giuffre je rekla da ju je princ zlostavljao u kući bivše Epsteinove suradnice Ghislaine Maxwell u Londonu te na Epsteinovim posjedima. Epstein je osuđen za seksualno zlostavljanje nakon čega je 2019. godine, u dobi od 66 godina, a u zatvoru na Manhattanu počinio samoubojstvo.

61-godišnji princ Andrew je opovrgnuo Virginijine optužbe, a u nagodbi u zajedničkom sudskom podnesku saveznom sudu na Manhattanu, njegovi su odvjetnici s njezinim odvjetnicima naveli da “princ Andrew žali zbog svoje poveznice s Epsteinom i pohvaljuje hrabrost gospođe Giuffre i drugih žrtava u nastojanju da se založe za sebe i druge”.

Navedeno je također da nagodba uključuje određeni novčani iznos, čija vrijednost nije otkrivena, te da princ namjerava dati značajnu donaciju dobrotvornoj organizaciji Virginie Giuffre u znak podrške žrtvama zlostavljanja.

Nagodba će poštedjeti princa Andrewa niza potencijalnih novih optužbi uoči i za vrijeme suđenja koje bi trebalo biti ove godine.

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić - 2 Lidija Bačić - 3 Lidija Bačić - 1 Filip Hrgović i Lidija Bačić - 1 +28 Filip Hrgović i Lidija Bačić - 2 Celebrity Lidija Bačić u opako kratkoj i uskoj haljini istaknula sve svoje čari, duge noge i dekolte bili su u prvom planu!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Djevojačka zabava Ive Majoli - 6 Djevojačka zabava Ive Majoli - 5 Djevojačka zabava Ive Majoli - 4 Djevojačka zabava Ive Majoli - 3 +27 Djevojačka zabava Ive Majoli - 1 Celebrity Iva Majoli reći će da! Borna Kotromanić objavila vesele snimke s razuzdane djevojačke zabave

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene