"Noć kad je Đole preplivao Dunav"

Tisuće se oprostile od Panonskog Mornara: Baklje na Dunavu, tvrđavu su obasjali Balaševićevim likom

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Fanovi odaju počast Đorđu Balaševiću Fanovi odaju počast Đorđu Balaševiću +0 Fanovi odaju počast Đorđu Balaševiću Galerija

"Noć kada je Đole preplivao Dunav". Pod tim geslom Novosađani se opraštaju od svog najpoznatijeg sugrađanina.

U čast preminulog legendarnog kantautora i glazbenika Đorđa Balaševića organiziran je događaj "Noć kada je Đole preplivao Dunav", koji se održao u Novom Sadu u njegovu čast

Pogledaj i ovo Đorđe Balašević Slavio bi okrugli rođendan Osvanula dosad neviđena fotografija neprežaljenog Đorđa Balaševića: "Običan, a vječan!"

Tisuće obožavatelja okupile su se kako bi Đorđu Balaševiću odale počast. Na obali Dunava puštali su lampione te su njemu u čast zapalili baklje.  

Skup je počeo emitiranjem njegove pjesme "Regrutska", a nastavljen je drugim hitovima iz njegova bogatog glazbenog opusa. Svuda na Keju pored Dunava položeno je bijelo cvijeće, a ljudi su pjevali na mostu Duga prema Petrovaradinskoj tvrđavi, na kojoj je projiciran lik Đorđa Balaševića, izvijestili su tamošnji mediji.

Đorđe Balašević preminuo je 19. veljače nakon komplikacija nastalih zbog upale pluća, a bio je pozitivan i na koronavirus.

U najužem krugu obitelji ispraćen je na posljednji počinak 21. veljače u Novom Sadu, gdje je bio proglašen i dan žalosti, a tijekom nekoliko posljednjih dana od njega se oprašta cijela regija i gradovi u kojima su se palile svijeće na trgovima i pjevale njegove najpoznatije pjesme koje će živjeti vječno.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Đorđe Balašević nastupio u Spaladium Areni (FOTO: Miranda Cikotic/PIXSELL) - 3 Zanimljivosti Balaševićev život obilježila je tragedija o kojoj nije mogao ni pričati, a malo tko zna zašto mjesec dana nije vidio tek rođenu kćer  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene