Rođen je na današnji dan prije ravno 100 godina. Bio je omiljen, ali i kontroverzan.


Prije 100 godina rođen je Frank Sinatra jedan od najvećih umjetnika dvadesetog stoljeća. Bio je omiljen i voljen, ali i prilično kontroverzan. Njegov život bio je poput filmske priče, ali neki mitovi o njemu su upravo to, mitovi. Neke je plasirao i sam kako bi u javnosti izgledao što zanimljivije.

Vezani članci Kobe Bryant i Vanessa Bryant Dirljiva posveta udovice Kobea Bryanta njihovoj pokojnoj kćeri tjera suze na oči: "Voljela bih da si tu s nama" Princeza Charlotte i Kate Middleton Slatkica Charlotte slavi šesti rođendan! Pogledajte koliko je odrasla na novoj fotografiji koju je snimila Kate

1953. dobio je Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu 'From Here to Eternity' (Odavde do vječnosti). Iza njega ostali su brojni hitovi poput 'My Way' i 'Fly me to the moon'.

Frank je napustio školu jer je silno želio postati sportski novinar, što mu je, nakon nekog vremena i pošlo za rukom.

Iako je bio sjajan pjevač, nije znao čitati note, uvijek se oslanjao isključivo na sluh. Ženio se četiri puta, ali Ava Gardner je do kraja života ostala njegova najveća ljubav. Volio ju je toliko da joj je svakoga dana slao telegram u kojem je uvijek pisalo isto, koliko je voli i koliko mu nedostaje.

Bio je optužen za suradnju s mafijom, a te su mu optužbe gotovo uništile karijeru. Spas je došao u vidu uloge za koju je dobio Oscara.

Nikada nije podnosio žene koje puše, piju i koriste previše parfema. O sebi je u javnosti stvorio sliku čovjeka koji neprestano odlazi na zabave i živi raskalašen život. Prava istina je da je najčešće ostajao kod kuće uz knjigu.

Umro je 14. svibnja 1998.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook