Dugogodišnji prijatelj princa Harryja, Jules Roberts, pronađen je mrtav.

Galerija


37-godišnji Jules Roberts, blizak dugogodišnji prijatelj princa Harryja pronađen je mrtav početkom kolovoza, no vijest je tek sada dospjela u medije. Iako trenutno uzrok smrti nesretnog Julesa nije poznat medijima, neformalni izvori javljaju da se radi o samoubojstvu. 

Vezani članci Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Kraljevski par važan datum obilježio je dosad neviđenom fotografijom, prošle su već dvije godine Meghan Markle (Foto: AFP) Samo sedam mjeseci nakon rođenja Archieja, Meghan ponovno trudna? Već se nagađa i o spolu

Princ Harry i Jules su prijatelji od 2013. godine kada su se upoznali pripremajući se za humanitarno putovanje na Južni pol. Jules je bio stručnjak za preživljavanje u divljini te je Harryja učio kako se snalaziti i preživjeti u polarnim uvjetima. 

Tužna vijest princa je šokirala, a britanski tabloidi pišu da je duboko potresen i ožalošćen. Iako se nije pojavio na sprovodu prijatelja, navodno je njegovoj obitelji poslao cvijeće i izraze svoje najdublje sućuti. 

"Princ je šokiran, ne može vjerovati da Julesa više nema", rekao je anonimni izvor.

Jules je bio direktor humanitarne udruge Sharegift koja je u nekoliko navrata surađivala s Harryjevim zakladama, a između ostalog se bavila i integracijom ratnih veterana. Kolege s kojima je surađivao sljedeće će mu godine posvetiti maraton kroz Saharu.

Ne ustručavajte se potražiti pomoć

Ako se vi ili netko vama blizak suočava s određenim psihološkim poteškoćama ili se jednostavno nalazite na životnom raskršću u potrazi da pravom odlukom nemojte se nikad ustručavati i pitati za pomoć i razgovor. Donosimo vam nekoliko kontakata gdje možete porazgovarati s punim povjerenjem sa stručnjacima koji će vam sigurno pomoći:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb
Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata, liječnici su uvijek spremni porazgovarati s vama i pomoći vam.
U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

Hrabri telefon
Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9-20h.

Psihološki centar TESA
Psihološki centar TESA je udruga koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana.
Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22h ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr

Možete li vjerovati da je ovo tijelo 53-godišnjakinje? Laskavi komplimenti samo pristižu