Đorđe Balašević napisao je pjesmu "Ne lomite mi bagrenje", koju je objavio 1986., nakon što je poslušao strašne životne priče Srba s Kosova.

Galerija


"Ne lomite mi bagrenje" jedan je od najvećih hitova pokojnog glazbenika Đorđa Balaševića, a kako je nastao, otkrio je njegov prijatelj Vuk Žugić

Vezani članci Olivera i Đorđe Balašević Olivera Balašević objavila dirljivi film u kojem se pojavljuje i njen pokojni muž Đorđe: "Zaplakala sam" Aleksa, Olivera i Đorđe Balašević Aleksa Balašević najavio zanimljiv projekt posvećen njegovom ocu: "Drago mi je i motivacija što ste nestrpljivi"

Žugić je gostovao na Radioteleviziji Srbije u emisiji "Pjesnik panonskog srca" posvećenoj Balaševiću te se prisjetio pjevačevih novogodišnjih koncerata i ispričao što ga je inspiriralo za pjesmu koju je objavio 1986. 

"Ugovarali smo te tradicionalne novogodišnje koncerte. Sektor za kulturu nalazi se iznad velike dvorane i povezan je s binama s kojih smo pratili koncerte i Đorđe je došao potpisati ugovor za novogodišnje koncerte i tada je bila glavna vijest da dolazi vlak s našim građanima s Kosova koji žele da ih netko primi iz rukovodstva naše zemlje zbog svega što se njima i u njihovim životima događalo", rekao je Žugić.

Dok je Vuk pregovarao s glazbenikom o novogodišnjim nastupima, rukovodstvo zemlje donijelo je odluku da ljudi s Kosova budu primjeni u velikoj dvorani Sava Centra. Ubrzo je taj prostor ispunilo mnoštvo Srba svih starosnih skupina. 

"I oni su izlazili jedan po jedan i pričali strašne životne priče. Bilo je to dirljivo. I jedan veliki čovjek Đorđe Balašević slušao ih je četiri sata. Pozdravili smo se, potpisali ugovor, a on mi je kasnije javio da je napisao posebnu pjesmu", ispričao je Žugić. 

Ta pjesma je bila upravo hit "Ne lomite mi bagrenje". 

Inače, Đorđe je preminuo 19. veljače, a pokopan je 21. veljače u rodnom Novom Sadu. Obitelj je sve organizirala bez okupljanja obožavatelja i šireg kruga ljudi, a Đorđa su ispratili uz tamburaše koji su na groblju svirali njegove pjesme.

Novi Sad oprostio se od Balaševića na manifestaciji "Noć kada je Đole preplivao Dunav".

Rozga se prošetala u suknji s opasno visokim prorezom, neki su u nevjerici pa ju pitaju kad je fotka snimljena

Nevjerojatna transformacija o kojoj se priča: Izgubila je čak 30 kilograma, a ovo su njezine najnovije fotografije!