Ovih se dana u domaćim kinima prikazuje akcijski triler „Kapetan Phillips“, snimljen prema istinitom događaju iz 2009 godine, kad su se četvorica somalskih pirata uspjela ukrcati na veliki američki teretni brod Maersk Alabama.


Portal Dnevnik.hr među prvima u Hrvatskoj pisao je o ovom događaju koji je potresao svijet, a u koji su se vrlo ubrzo uključile sve američke obavještajne službe – od CIA-e, FBI-a, ratne mornarice pa sve do najvišeg političkog vrha.

Vezani članci Film News of the World - 1 Hanks u drugačijem izdanju dobio mnoštvo hvalospjeva, kao i njegova izvanredna 12-godišnja kolegica Izabrani američki predsjednik Joe Biden Kako će izgledati Bidenova inauguracija: Otkriveni novi detalji, poznato i koje će zvijezde sudjelovati

>> Napali ih gusari: Kapetan se našao na tankoj granici između života i smrti!

Film je režirao Paul Greengrass, redatelj iznimno hvaljenih filmova „Bourneova nadmoć“, „Bourneov ultimatum“ i „Let 93“ – za potonji je Greengrass zaradio nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg redatelja.

Mišljenje je kritičara da će nominaciju ponoviti i za „Kapetana Phillipsa“, a vrlo je izgledno da će mu se pridružiti i Tom Hanks u kategoriji najboljeg glavnog glumca te producenti filma u kategoriji najboljeg filma godine, jer se radi o „pravom remek-djelu“ (Peter Travers, Rolling Stone). Na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes film ima 94% pozitivnih kritika što ga smješta u sam vrh najbolje ocijenjenih filmova 2013. godine.

Rutinsko putovanje američkog teretnog broda Maersk Alabama prekida iznenadni dolazak do zuba naoružanih somalskih pirata koji napadaju brod i uskoro kompletnu posadu na čelu s kapetanom Phillipsom uzmu kao taoce, zahtijevajući milijunsku otpremninu. Kako bi pokušao spasiti živote svojih kolega, kapetan Richard Phillips stavit će vlastiti život na kocku.

Kako će završiti ova priča koja je 2009. godine potresla cijeli svijet pogledajte u kinima već danas!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook