dirljivi prizor

Grob Đorđa Balaševića premješten 40 dana od njegove smrti, a stavljen je i simboličan natpis

Đorđe Balašević Đorđe Balašević DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Đorđe Balašević +0 Đorđe Balašević Galerija

Grob Đorđa Balaševića na groblju u Novom Sadu, gdje je pokopan 21. veljače, premješten je za 10-ak metara od mjesta gdje je glazbenik sahranjen, a sada je izrađen i veliki spomenik u obliku srca.

Obožavatelji su odali počast Đorđu Balaševiću u utorak nakon što je prošlo 40 dana od njegove smrti, a pritom su primijetili promjene na posljednjem počivalištu slavnog kantautora, izvijestila je NSHronika.rs. 

Pogledaj i ovo Đorđe Balašević Slavio bi okrugli rođendan Osvanula dosad neviđena fotografija neprežaljenog Đorđa Balaševića: "Običan, a vječan!"

Naime, Balaševićev grob pomaknut je 10-ak metara od mjesta na kojemu je sahranjen 21. veljače na groblju u Novom Sadu i grobnica je sada u hladu drveta. 

Izrađen je i veliki spomenik u obliku srca na kojemu su glazbenikovo ime, pravoslavni križ i stihovi iz njegove pjesme "Portret mog života". 

"Bez crne bijela ne bi vrijedila", napisano je iznad Balaševićeva groba. Pored grobnice su izradili i klupu. 

Inače, obitelj je Đorđev pogreb organizirala bez okupljanja obožavatelja i šireg kruga ljudi, a kantautora su ispratili uz tamburaše koji su na groblju svirali njegove pjesme. Od njega su se oprostili i gradonačelnik Ljubljane i gradonačelnik Novog Sada. 

Nedjelja 21. veljače proglašena je Danom žalosti u Novom Sadu. Novosadski Radio 021 tijekom cijelog dana, u znak sjećanja na legendarnog Novosađanina, emitirao je isključivo Balaševićevu glazbu s ploča i koncertne snimke te neke od njegovih govora i poruka s brojnih koncerata.

Balašević je u karijeri dugoj gotovo pet desetljeća održao na stotine koncerata u gradovima diljem bivše Jugoslavije, snimio je 12 albuma i ostavio iza sebe desetke hitova, od kojih su mnogi postali evergreeni i himne mnogim generacijama u zemljama regije.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Maja Šuput Celebrity Još jedna u nizu predivnih fotografija Maje Šuput i malenog Blooma rijetke će ostaviti ravnodušnima

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene