Poslije duge bolesti

Vittorio Taviani, velikan talijanskog filma, preminuo je u 89. godini

Vittorio Taviani (Foto: Getty Images) Vittorio Taviani (Foto: Getty Images) Getty Images 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Vittorio Taviani (Foto: Getty Images) Vittorio Taviani (Foto: Getty Images) +0 Vittorio Taviani (Foto: Getty Images) Galerija

Vittorio Taviani i njegov brat Paolo Taviani postali su cijenjena filmska imena 60-ih godina prošlog stoljeća u Italiji, a zadnji su film objavili prošle godine.

Slavni talijanski redatelj Vittorio Taviani umro je u dobi od 88 godina nakon duge bolesti, objavio je BBC pozivajući se na njegovu kćer koja je rekla i da će on biti kremiran na privatnoj ceremoniji.

Pogledaj i ovo showbuzz tužna vijest Glumac poznat po sapunici koju je obožavala i domaća publika preminuo u 89. godini, imao je karijeru dužu od pola stoljeća

Vittorio Taviani (Foto: Getty Images) Vittorio Taviani (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Vittorio i njegov brat Paolo Taviani postali su cijenjena filmska imena 60-ih godina prošlog stoljeća u Italiji, a zadnji su film objavili prošle godine.

Na međunarodnoj sceni njihov je film "Padre Padrone" dobio Zlatnu palmu u Cannesu 1977., a dokumentarna drama "Cezar mora umrijeti" osvojila je Zlatnog medvjeda na filmskom festivalu u Berlinu 2012.

Braća Taviani snimili su zajedno više od 20 filmova. Surađivali su više od pola stoljeća, a njihovo je partnerstvo bilo toliko blisko da ih je glumac Marcello Mastroianni zvao "Paolovittorio".

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene