Tužna vijest

Legendarni Šojić preminuo u 76. godini, prije samo nekoliko dana javio se iz bolnice poručivši svima da je dobro

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Milan Lane Gutović preminuo je u Beogradu u 76. godini života, prenose srpski mediji.

Srpski glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 76. godini života nakon što je nedavno zbog problema s disanjem bio hospitaliziran na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu gdje se borio za život.

Tužnu je vijest javila agencija Beta kojoj je to potvrdio glumčev sin Saša Gutović, piše Kurir.

Milan je u bolnici bio testiran na koronavirus, i rezultat je bio negativan, a stanje mu se naglo pogoršalo pa je premješten na odjel intenzivne njege.

"Preko noći mu se drastično pogoršalo stanje. Stavljen je na kisik jer ima problema s disanjem", izjavio tada je izvor za Novosti te je dodao i kako je Gutović u veoma teškom stanju. Otkrio je i da je glumac prije dva mjeseca prebolio koronavirus, ali da se još nije potpuno oporavio.

Glumac koji je inače rijetko davao intervjue bio se i sam oglasio iz bolnice.

"Nemojte me zvati, u bolnici sam, testiran sam na koronavirus. Vidite da pričam s vama, znači da sam dobro", izjavio je bio preko telefon za srpske medije prije samo tjedan dana.

Gutović je najpoznatiji po ulozi brkatog i komičnog direktora poduzeća Srećka Šojića, a prvi ga je put u filmu "Tesna koža" utjelovio 1982. godine. Film je tada oborio sve rekorde gledanosti, pa su kasnije snimljena još četiri nastavka.

Prije dva mjeseca potpisao je i ugovor za ulogu u novoj srpskoj seriji čije je snimanje trebao početi u rujnu.

Milan je rođen 1946. godine na Umci, a Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu završio je 1967. godine.

Godinu dana kasnije započeo je filmsku karijeru, a prvi film koji je snimio bio je "Bekstvo" redatelja Radoše Novkovića. Prvu glavnu ulogu imao je u filmu "Drugaričin" Miće Miloševića, no najveću popularnost na ovim mu je prostorima upravo donijela uloga Srećka Šojića.

Osim u "Tesnoj koži" istu je ulogu utjelovio i u serija "Bela lađa" koja je postala jedna od najgledanijih čemu je doprinjeo on i sam i njegova ideja da Srećko priča dijalektom južne Srbije, a glavnu je inspiraciju pronaša u zidaru Tomi koji je radio u školi koju je pohađao.

Njegov je talent prepoznala i struka pa je bio nagrađen desecima nagradama, između ostalog i Zlatnom arenom u Puli za ulogu u filmu "Poltron".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene