Feđa Stojanović
Feđa Stojanović Foto: Pixsell

"Tamo i ovdje", "Ljubav i drugi zločini", "San zimske noći", "Mala noćna muzika" i "Lepa sela lepo gore" samo su neki od filmova u kojima je glumio Feđa Stojanović.


Srpski kazališni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je nakon duže bolesti u 74. godini, izvijestili su srpski mediji.

Stojanović je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1973. godine, a bio je stalni član kazališta Atelje 212 od 1973. godine. Radio je i kao profesor na katedri za glumu na Akademiji umjetnosti Sveučilišta BK.

Kako piše N1, Stojanović će ostati zapamćen po brojnim ulogama koje je ostvario u Ateljeu 212, Zvjezdanom teatru, Jugoslavenskom dramskom kazalištu i brojnim drugim kazalištima. Ostvario je i mnoge filmske uloge, između ostalih i one u filmovima "Tamo i ovdje", "Ljubav i drugi zločini", "San zimske noći", "Mala noćna muzika" i "Lepa sela lepo gore".

"Vojna akademija", Montevideo, bog te video", "Ulica lipa", "Selo gori, a baba se češlja", "Košarkaši" i "Stižu dolari" samo su neke od serija u kojima ga je publika obožavala. Dobitnik je i brojnih priznanja.

Feđin sin, redatelj Uroš Stojanović preminuo je prije četiri godine. Mjesto i vrijeme komemoracije i sprovoda bit će naknadno objavljeno.

Danijela je prije Graše bila u tajnom braku s našim dobro poznatim pjevačem, uspjeli su ga skrivati od svih čak tri godine

Ljubavni brodolomi Ćirinih sinova: Samo trojica nisu okončala svoje brakove, a jedan se među Vatrenima posebno ističe