nakon duže bolesti

Srpski glumac Feđa Stojanović, poznat po brojnim filmskim i TV ulogama, preminuo u 74. godini

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

"Tamo i ovdje", "Ljubav i drugi zločini", "San zimske noći", "Mala noćna muzika" i "Lepa sela lepo gore" samo su neki od filmova u kojima je glumio Feđa Stojanović.

Srpski kazališni, filmski i televizijski glumac Feđa Stojanović preminuo je nakon duže bolesti u 74. godini, izvijestili su srpski mediji.

Stojanović je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1973. godine, a bio je stalni član kazališta Atelje 212 od 1973. godine. Radio je i kao profesor na katedri za glumu na Akademiji umjetnosti Sveučilišta BK.

Kako piše N1, Stojanović će ostati zapamćen po brojnim ulogama koje je ostvario u Ateljeu 212, Zvjezdanom teatru, Jugoslavenskom dramskom kazalištu i brojnim drugim kazalištima. Ostvario je i mnoge filmske uloge, između ostalih i one u filmovima "Tamo i ovdje", "Ljubav i drugi zločini", "San zimske noći", "Mala noćna muzika" i "Lepa sela lepo gore".

"Vojna akademija", Montevideo, bog te video", "Ulica lipa", "Selo gori, a baba se češlja", "Košarkaši" i "Stižu dolari" samo su neke od serija u kojima ga je publika obožavala. Dobitnik je i brojnih priznanja.

Feđin sin, redatelj Uroš Stojanović preminuo je prije četiri godine. Mjesto i vrijeme komemoracije i sprovoda bit će naknadno objavljeno.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Marko Perković Thompson +0 Petar Grašo i Danijela Martinović - 2 Celebrity Danijela je prije Graše bila u tajnom braku s našim dobro poznatim pjevačem, uspjeli su ga skrivati od svih čak tri godine

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Milana Vlaović Kovaček (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zanimljivosti Ljubavni brodolomi Ćirinih sinova: Samo trojica nisu okončala svoje brakove, a jedan se među Vatrenima posebno ističe

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene