Bernardo Bertolucci preminuo je u Rimu nakon duge i teške bolesti.

Galerija


Oscarom nagrađeni filmski redatelj preminuo je u 77. godini života.

Vezani članci Helena Minić Matanić i Dalibor Matanić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Sretne vijesti u obitelji Matanić, Helena je trudna treći put: "Ovo je golemo veselje, pere me adrenalin" Marlon Brando (Foto: Profimedia) Bio je miljenik žena koji je volio i muškarce, imao je 11 djece, radio je probleme, a sve su mu opraštali

Bernardo Bertolucci preminuo je u Rimu nakon duge i teške bolesti, prenosi La Repubblica.

Najpoznatiji je po filmovima "Posljednji tango u Parizu" te "Posljednji kineski car", koji je osvojio svih devet Oscara za koje je bio nominiran 1988. godine.

S druge strane, "Posljednji tango u Parizu" bio je ne samo popularan već i kontroverzni uradak slavnog redatelja nakon što je priznao da je scena silovanja u filmu snimljena bez pristanka glumice Marije Schneider. Redatelj je priznao da su on i glumac Marlon Brando zajedno došli na tu ideju kako bi reakcija glumice bila što uvjerljivija.

"Užasno sam se osjećao što sam se tako ponio prema Schneider. Jednostavno nisam htio da Maria to odglumi, htio sam da zbilja osjeća taj bijes i poniženje. Nakon snimanja više nikad nije razgovarala sa mnom", rekao je redatelj u jednom intervjuu. U vrijeme kada je film sniman Marlon Brando imao je 48 godina, dok je Maria imala samo 19 godina.

Bertolucci se godinama borio s rakom, a preminuo je u ranim jutarnjim satima, prenosi La Repubblica.

Kakva ljepota: Ova žena i zakopčana do grla izgleda neopisivo seksi

Korak u život: Lijepa i talentirana Franka Batelić još jednom dokazala da ima i veliko srce