U 87. godini

Preminuo Mato Ergović, Domenico iz 'Našeg malog mista'!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Tijekom bogate karijere odigrao je brojne uloge u predstavama i tadašnjim popularnim serijama.

Glumac Mato Ergović, koji je svoju glumačku karijeru započeo u Gradskom kazalištu u Vinkovcima, preminuo je tijekom utorka u dobi od 86 godina.

'U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš dragi suprug, otac, djed, svekar, brat, stric, tetak i šogor, gospodin Mato Ergović, glumac blago u Gospodinu preminuo u utorak, 7. svibnja 2013. u 87. godini života. Ispraćaj dragog pokojnika bit će u petak, 10. svibnja 2013. u 12,30 sati iz mrtvačnice na Miroševcu. Počivao u miru Božjem! Ožalošćeni: supruga Kata, sinovi Tomislav i Josip, snahe Tilda i Dubravka, unuke Ksenija i Sonja te ostala tugujuća rodbina', stoji u obavijesti o smrti objavljenoj u Večernjem listu.

>> Preminuo legendarni glumac iz 'Space Jama' i 'Little Big League'

Pogledaj i ovo showbuzz Imao je 52 godine Policija pronašla tijelo glumca u stanu, morali su provaliti nakon što se danima nikome nije javljao

Ergović je inače rođen u mjestu Novi Mikanovci kraj Vinkovaca, a onda je i u tamošnjem kazalištu počeo svoj glumački put. Tijekom bogate karijere odigrao je brojne uloge u predstavama i tadašnjim popularnim serijama poput uloge Domenica u 'Našem malom mistu' te ulozi Kanonika u filmu 'U registraturi'.

Bio je student Branka Gavelle, a član kazališta 'Gavella' postao je još 1954. godine, pa nije čudno da je bio jedan od onih kojima je pripala čast otkriti bistu dr. Gavelle u predvorju kazališta. Nastupio je u brojnim karakternim ulogama u matičnom kazalištu, a za ulogu Biskupa iz Marinkovićeve "Glorije" u čuvenoj Violićevoj režiji dobio je i Nagradu grada Zagreba.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene