Preminuo je Martin Sagner, Dudek iz Gruntovčana i hrvatska glumačka legenda.


Legendarni hrvatski glumac Martin Sagner preminuo je u 88. godini života. 

Sagner, najpoznatiji po ulozi Dudeka u seriji ''Gruntovčani'', hrvatska je glumačka legenda koja je ostavila neizbrisiv trag u hrvatskoj kinematografiji.

Sagner je umro i živio u Zagrebu, a za sobom je ostavio ožalošćenu obitelj - ženu i dvojicu sinova, te brojne obožavatelje. Svima poznat kao lakovjerni Dudek, Sagner je preminuo u 88. godini života.

Njegov sin Fran Sagner-Bajgot za Jutarnji list je potvrdio kako je njegov otac već dulje vrijeme imao problema sa srcem koji su noćas kulminirali. 

Iako je ostvario mnoge uloge u karijeri, gledateljima se urezao u pamćenje kao dobri Dudek kojeg svi iskorištavaju. Tijekom glumačke karijere skupio je više desetaka uloga u filmovima u serijama, a posuđivao je i glas u animiranim filmovima. "Gruntovčani" su se snimali 70-ih godina, a danas imaju legendarni status.

Rođeni Podravec, Sagner je cijelog života rado posjećivao svoj rodni kraj. Ne čudi stoga što je najvjernije obožavatelje imao baš među Podravcima, koje su njegove zgode i nezgode nasmijavale desetljećima. Uloga simpatičnog Dudeka upisala ga je u povijest, a sa Smiljkom Bencet, koja je utjelovila Regicu, imao je neponovljivu kemiju.

Zanimljivo je da je 90-ih Sagner u čak dva mandata bio zastupnik u Saboru, no nakon tog izleta u politiku ipak je zaključio kako je njegova prva ljubav gluma.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju