Dusty Hill preminuo je u 73. godini u snu u svom domu u Houstonu.

Galerija


Basist legendarnog benda ZZ Top Dusty Hill preminuo je u 73. godini u utorak. 

Tužnu vijest su objavili članovi rock sastava Billy Gibbons i Frank Beard.

"Rastužila nas je današnja vijest da je naš Compadre, Dusty Hill preminuo u snu kod kuće u Houstonu u Teksasu. Zajedno s vojskom obožavatelja ZZ Topa širom svijeta, nedostajat će nam tvoja prijateljska vjernost i postojanost, tvoja dobra narav i trajna predanost davanja tog monumentalnog zvuka basa našoj grupi", napisali su. 

Nisu otkrili uzrok smrti slavnog glazbenika, no američki mediji tvrde da je možda povezana s hepatitisom C koji mu je dijagnosticiran 2000. Kada je saznao od čega boluje, Dusty nije nastupao dvije godine i uzeo je pauzu od benda. 

Inače, Hill je glazbenu karijeru započeo kao tinejdžer i svirao je u lokalnim bendovima s bratom Rockyjem Hillom i Frankom Beardom koji je kao i on kasnije završio kao dio ZZ Topa. Dusty i Beard su krajem 60-ih odlučili da žele svirati žeši rock i preselili su se u Houston gdje su upoznali Billyja Gibbonsa. 

On je tada već bio osnovao ZZ Top i imao prvi singl. Beard je zamijenio tadašnjeg bubnjara, a Dusty je tek kasnije došao na mjesto basista, taman kad su dobili diskografski ugovor. 

Treći album benda pod nazivom "Tres Hombres" 1973. je imao najveći odjek u svijetu glazbe, a posebno se isticala pjesma "La Grange" koja je postala hit. 

Inače, članovi ZZ Topa su postali prepoznatljivi po svom osebujnom stajlingu. Gibbons i Hill su pustili duge brade te ih je bila prava rijetkost vidjeti bez sunčanih naočala i šešira. 

ZZ Top se ubraja među najuspješnije hard rock sastave ikada sa svojih 15 albuma i više od 50 milijun prodanih primjeraka njihovih nosača zvuka. 

Vuco se posuo pepelom nakon velikog uspjeha Dine Jelusića? Posvetio mu video, a sve je komentirao i mladi pjevač

Šokirala je sve objavom da se razvodi nakon sedam godina braka, a odlučeno je i da suprugu isplaćuje pozamašnu svotu