Legendarni hotelijer Barron Hilton, djed Paris Hilton, preminuo je u četvrtak u 91. godini u Sjedinjenim Američkim Državama.

Galerija


Barron Hilton, legendarni hotelijer, preminuo je u četvrtak u 92. godini. Tužnu vijest objavila je njegova fondacija ''Conrad N. Hilton'', a na društvenim mrežama od njega se oprostila i Paris Hilton, njegova nasljednica i svjetski poznata starleta koja je godinama svojim raskalašenim načinom života punila medijske stupce.

Vezani članci Stavros Niarchos (Foto: AFP) Bio je bahati i razmaženi plejboj čiji su postupci izazivali bijes javnosti, a sada ženi kći ruskog oligarha Pamela Anderson i Adil Rami (Foto: AFP) Čitavu vezu ju je varao s drugom, a ona je sada sve otkrila: "Čudovište je vodilo dvostruki život, bojim ga se"

''Gubitak djeda Barrona Hiltona jako me rastužio. Bio je legenda, vizionar, predivna osoba i živio je život ispunjen postignućima i brojnim avanturama. Još otkako sam bila djevojčica bio mi je uzor kada su posao i karijera u pitanju. Osjećam se zahvalno jer sam njega imala kao mentora. U zadnjem razgovoru prije nekoliko dana rekla sam mu koliki je utjecaj imao na moj život. Njegov duh, srce i naslijeđe živjet će u meni zauvijek'', napisala je Paris na društvenim mrežama uz obiteljske fotografije.

Barron je jedan od najzaslužnijih za veliku ekspanziju u obiteljskoj industriji koju je osnovao njegov otac Conrad. Prvi hotel u danas globalnoj hotelijerskoj franšizi Hilton Conrad je otvorio još 1919. godine, profitirajući od nagle ekspanzije naftne industrije u Teksasu.

Barron je s 19 godina odbio ponudu svog oca te mu se nije pridružio u poslu, već je osnovao svoju tvrtku za distribuciju citrusa na području Los Angelesa, piše New York Times.

Taj posao uspješno je vodio nekoliko desetljeća, a nda se 1950. ipak odlučio uključiti u obiteljski biznis da bi ubrzo postao i potpredsjednik tvrtke, a 1979. godine nakon Conradove smrti tvrtku je i preuzeo.

Njegovim psolovanjem tvrtka je počektom novog tisućljeća došla do brojke od gotovo 3 tisuće hotela diljem svijeta, a iako je zbog svega navedenog čitavog života bio pod nadzorom medija, nije ih pretjerano volio pa se u javnosti pojavljivao samo ako je to bilo prijeko potrebno.

Kratka haljina radila joj je probleme: Šuput pokazala više nego što je planirala, fotografi sve zabilježili