Tužna vijest

Preminuo Aki Rahimovski, legendarni pjevač Parnog valjka napustio nas je u 67. godini

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Aki Rahimovski Galerija

Aki Rahimovski preminuo je u dobi od 66 godina, tužnu vijest potvrdili su na službenoj Facebook stranici grupe Parni valjak.

Pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski preminuo je u dobi od 66 godina.

Pogledaj i ovo Husein Hasanefendić Hus veliko priznanje Dobitnici Porina za životno djelo su Husein Hasanefendić Hus i Parni Valjak te Erika Krpan

Vijest o smrti za Dnevnik.hr potvrdila je menadžerica za odnose s javnošću benda Parni valjak, a tužnu vijest objavili su na službenoj Facebook stranici grupe.

"'Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati'. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski", piše u objavi.

Aleksandar "Aki" Rahimovski rođen je 5. lipnja 1955. godine u Nišu, a malo nakon se s obitelji preselio u Skoplje. Još dok je imao sedam godina krenuo je u glazbenu školu te je učio klavir i pjevanje. U tinejdžerskim godinama već je djelovao u nekoliko bendova te je bio dio sastava Grupe Vakuum, Krvne braće i Grupe Torr.

Sve se promijenilo kada je 1975. godine upoznao Huseina Hasanefendića - Husa i Juricu Pađena. Te iste godine osnovali su bend Parni valjak, koji je postao jedan od najvećih bendova ovih prostora. U više od 40 godina objavili su preko 15 studijskih albuma, nekoliko live albuma, kompilacija i singlova te koncertne DVD-ove. "Dođite na show!" prvi je studijski album benda objavljen 1976. godine, a nakon što su godinu kasnije potpisali ugovor s Jugotonom izbacili su album "Glavom kroz zid" te je sve ostalo već povijest. Osim u Parnom valjku, Rahimovski je djelovao i kao samostalni izvođač, a njegov ljubavni život nerijetko je bio tema domaćih medija. Aki nikada nije htio previše otkrivati o svom privatnom životu, a vijesti o njegovim brakovima u javnost su izlazile na kapaljku. Iz prvog braka ima sina Kristijana koji je također glazbenik te kćer Edinu. S Ingrid je bio u braku preko 40 godina, a iako je medijima pričao kako su zaljubljeni kao prvoga dana, sve je iznenadila vijest prije nekoliko godina da su se rastali. Do smrti je bio s 27 godina mlađom Barbarom, s kojom je prije dvije godine dobio kćerkicu Antoniju. Privatni život je par skrivao od javnosti, a o tome nisu nikada javno progovorile ni njegove kolege iz benda Parni valjak.

Inače, Aki je sa svojim bendom Parni valjak za 2022. godinu najavio veliku turneju u čak deset hrvatskih gradova i četvrti koncert u zagrebačkoj Areni.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene