Jack Burns bio je talentirani mladi glumac i plesač za kojeg se šuškalo da će biti novi Billy Elliot.

Galerija


14-godišnji glumac Jack Burns iznenada je preminuo.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Teška nesreća kod Rovinja: U sudaru s autom poginuo vozač motocikla (48) Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL) Na pješačkom prijelazu 79-godišnji vozač naletio na ženu (64), preminula je u bolnici

Jackovo beživotno tijelo pronađeno je u njegovu domu u Greenocku početkom prosinca, a uzrok smrti još uvijek je nepoznat.

Ipak, policija je izvijestila kako se ne radi o sumnjivoj smrti, pa će nalazi obdukcije otkriti o čemu je točno riječ.

Osim po glumačkom, Jack je bio poznat i po plesnom talentu, a upravo se o njemu šuškalo kao o "novom Billy Elliotu". Dosad se pojavio u nekoliko serija, od čega je posljednja bila Netflixova "Outlander".

"S velikom tugom javljamo kako nas je 1. prosinca tragično napustio naš student Jack Burns. Jack je bio inspriracija svima s kojima je radio i ušao je u srca svih članova naše akademije. Svi smo potpuno shrvani i u potrazi za odgovorima", stoji na službenim stranicama plesne Elite akademije, koju je mladi glumac i plesač pohađao od 2014. godine.

Jack je igrao nogomet i ragbi te zarađivao kao model, a nakon smrti njegovi su prijatelji istaknuli kako "nije zaslužio ono što je doživljavao tijekom svog kratkog života", dajući naslutiti  da je bio žrtva zlostavljanja vršnjaka, iako za to još nema nikakve potvrde.

Brojni obožavatelji opraštaju se od njega na društvenim mrežama. Počivao u miru!