Sve za ljubav

Zbogom draga Žuži - 'Kada volimo, gubimo svaki smisao za mjeru'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Žuži je uvijek bila ispred svoga vremena, žena slobodnog duha koja se nije ustručavala govoriti o onome o čemu su drugi samo razmišljali.

Žuži Jelinek napustila nas je u 96. godini, ali iza sebe je ostavila pregršt savjeta koje će i mlade generacije zasigurno koristiti. Žena bogatog životnog iskustva za svaku je priliku znala pronaći poneku mudrost. Svojim je knjigama i kolumnama dirnula u sve sfere života i rušila tabue. Prisjetimo se nekih njezinih savjeta.

Pogledaj i ovo Oliver Dragojević (FOTO: Zeljko Mrsic/PIXSELL) Golema tuga Sve bismo dali da su tu, bar na jedan tren: Sa sjetom se prisjećamo velikana koji su ostavili trag u beskraju

Žuži nije bila materijalist, ali je o novcu imala vrlo realno razmišljanje, 'Kad si mlad, siromaštvo ti ne smeta. Kad ostariš stvari se mijenjaju i novac postaje vrlo potreban'.

Kada je prijateljstvo u pitanju, Žuži je imala vrlo jasan stav, 'Nisam protiv prijateljstva, ali sam za razboritost i mjeru. Ne može se ni od koga tražiti da bude ono što nije'.

Žuži je voljela govoriti i o škakljivim temama poput seksa, 'Vjerojatno je istina da neka hrana potiče želju za seksom, da neka pića, posebno šampanjac vode prema tim užicima, ali ipak, život si treba urediti tako da se zna što želimo, kako to postići i, ono najvažnije, pokušati živjeti bez stresa. Tako se uplićemo u vrzino kolo. Seks nas oslobađa stresa, ali nema seksa ako je stres tu. I tako cijeli život, ali ipak se živi'.

U mladosti strast, u starosti ljubav

'Ljubav je ljubav, ona se događa, a kada se dogodi treba je prihvatiti i biti sretan što se dogodila'.

'Kad volimo, ne vidimo ništa negativno, ništa loše na osobi koja je zaokupila našu pažnju. Gubimo svaki smisao za mjeru'.

A znala je Žuži i kako zavesti muškarce, 'Kad upoznate čovjeka koji vam se svidio, tražite da vam priča o sebi, osobne stvari. Pitajte ga kako je proveo djetinjstvo. Bit će presretan. Gledajte ga u oči i pažljivo slušajte. I nikada ne idite s njim u krevet dok niste barem mjesec dana u vezi'.

Jednom prilikom Žuži je rekla, 'Imala sam mnogo ljubavnika, ali nikada nisam varala muževe. Meni je to previše komplicirano. Velik je to posao organizirati život s mužem i ljubavnikom. Danas mi je samo žao što ih nisam imala i više. Žao mi je zbog svakog kojeg sam odbila. Priuštite si svakog muškarca kojeg poželite da se ne biste poslije kajali'.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene