Opet loše vijesti

Novi veliki gubitak i tuga za kraljicu Elizabetu, ostala je bez jedne od najbližih i navjernijih osoba

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Preminula je najbliža prijateljica kraljice Elizabete, Ann Fortune FitzRoy, koja je ujedno radila za nju od dana krunidbe pa sve do smrti.

Jedna od najbližih i najvjernijih prijateljica kraljice Elizabete, Ann Fortune FitzRoy umrla je u 101. godini, prenose britanski mediji.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta II. Njena kći otkrila je detalje Kraljicu Elizabetu brinula je jedna stvar prije njezine smrti, čini se kao da je cijelo vrijeme imala predosjećaj

Ann Fortune FitzRoy, vojvotkinja od Graftona, preminula je nakon što je služila u kraljevskom domu tijekom cijele kraljičine 69-godišnje vladavine, i to na mjestu njezine garderobijerke, zadužene za brigu o odjeći i nakitu.

Vojvotkinja je 1980. godine bila imenovana prestižnim odličjem Dame Grand Cross Royal Victorian, koju joj je osobno dodijelila kraljica za zasluge služenja suverenu, a koliko su bile bliske, svjedoči i da je kraljica bila kuma Anninoj drugoj kćeri Virginiji FitzRoy 1954. godine.

Anna se pridružila Kraljevskom domu davne 1953. godine, u godini krunidbe kraljice Elizabete, i to kao dama koja joj je pomagala u privatnim odajama, prije nego što je postala zapovjednica Kraljevskog viktorijanskog reda.

Rođena je 1920. godine, a 1946. godine udala se za 11. vojvodu od Graftona Hugha FitzRoya, s kojim je dobila petero djece, dva dječaka i tri djevojčice.

Vojvotkinja je bila zadužena za sve najvažnije kraljevske prilike, uključujući spremanje kraljice za državne posjete, političke sastanke, a njihov odnos je s godinama prerastao u veliko prijateljstvo. Ostala je jedna od kraljičinih najdugovječnijih i najbližih prijateljica sve do svoje smrti. 

Annina smrt novi je udarac za kraljicu Elizabetu nakon smrti njezina supruga, princa Phillipa, koji je preminuo u travnju ove godine.

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Lucija Šarčević - 1 Lucija Šarčević - 5 Lucija Šarčević - 4 Lucija Šarčević - 6 +15 Lucija Šarčević - 8 Celebrity Bilman je zbog ove boginje rekao nešto da mu je bilo neugodno, ali nije mogao prešutjeti: ''Tvoj glas, svaki tvoj uzdah...''

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Sandra Perković Sandra Perković - 5 +0 Sandra Perković - 4 Celebrity Sandra Perković izbacila vitke noge u kratkoj haljinici, pa sve začudila: "Je li to ista djevojka koja baca teški disk?"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene