Čuvena glumica Marija Baksa je preminula u 74. godini života.

Galerija


Zanosna plavuša i velika zvijezda jugoslavenskog filma, glumica Marija Baksa, preminula je u 74. godini u Beogradu gdje je i živjela. 

Vezani članci David Olney Popularni američki glazbenik preminuo tijekom nastupa: "Zatvorio je oči i samo ušutio..." Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Duško Marušić/PIXSELL) Na pješačkom prijelazu 79-godišnji vozač naletio na ženu (64), preminula je u bolnici

Iako je kraj svog života dočekala u glavnom gradu Srbije, ova zanosna glumica talijanskog porijekla rođena je u Osijeku 1946. godine.

Filmsku karijeru je započela s dvadeset godina glumeći u filmu "Svi bokseri idu u raj", a veliku popularnost je stekla 70-ih godina prošlog stoljeća zbog kontroverznih, erotski nabijenih i slobodnijih uloga koje su joj redatelji dodjeljivali. Publika ju pamti po ulogama u filmovima "Kiklop", "Mlad i zdrav kao ruža" te "Davitelj protiv davitelja". 

Osim u Jugoslaviji, Marija je glumila i u talijanskim i američkim filmovima.

Marija je bila seks simbol Jugoslavije - zanosna plavuša zelenih očiju koju su neki uspoređivali s Avom Gardner i Catherine Deneuve. Bila je san mnogih muškaraca, a imala je i jako velik broj udvarača zbog čega i danas slovi za jednu od najfatalnijih glumica ovih prostora. 

Unatoč brojnim pokušajima raznih muškaraca da ju zavedu, Marija je sudbonosno "da" izgovorila jedino biznismenu Milojku Veljoviću. S njim je dobila i kćer Taritu. Tarita danas živi u Rimu gde je njezina majka provela mnoge godine i bavi se prodajom antikviteta.

Inače, velika ljubav Marije Bakse bila je arhitketurea koju je studirala u Italiji, a do diplome su je dijelila samo dva ispita. Ipak, gluma ju je odvela drugim životnim putem pa nikada nije službeno postala arhitektica. 

Umalo pokazala previše: Lijepoj brineti ne smeta ni muljeviti pijesak dok pozira u mini bikinijima