Tužna vijest

Prva predstavnica Jugoslavije na Euroviziji, Ljiljana Petrović preminula u 82. godini

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ljiljana Petrović preminula je u 82. godini u Novom Sadu.

Pjevačica i pjesnikinja Ljiljana Petrović, poznata i kao prva predstavnica Jugoslavije na Euroviziji, preminula je u 82. godini života, prenosi srpski Kurir.

Liljana je na Euroviziji u Cannesu nastupila 1961. godine s pjesmom "Neke davne zvezde" autora Jože Privšeka i Miroslava Antića, a završila je na osmom mjestu s devet osvojenih bodova.

Prije Eurovizije bila je mlada pjevačica iz Novog Sada, potpuno anonimna, a profesionalna karijera započela joj je 1960. godine nakon što ju je tadašnji direktor Jugotona čuo kako pjeva na Malom Lošinju i ponudio joj snimanje prve ploče.

Ploču je snimila u Ljubljani gdje ju je čuo i Privšek te joj ponudio pjesmu "Neke davne zvezde". Njezina je karijera tada krenula uzlaznom putanjom, nastupala je na brojnim glazbenim festivalima, međutim nikada nije odnijela pobjedu.

S glazbene se scene povukla krajem 70-ih godina, a 1989. godine je otkrila da se bavi pisanjem haiku poezije, a 1991. godine objavila je i knjigu iste.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Scarlett Johansson i Romain Dauriac (Foto: Getty Images) Scarlett Johansson i Ryan Reynolds (Foto: Profimedia) Scarlett Johansson i Colin Jost (Foto: Getty Images) +0 Scarlett Johansson i Colin Jost (Foto: Getty Images) Celebrity Kamera snimila ono čega se svaka žena grozi: Unatoč malom gafu, ljepotica nije skidala osmijeh s lica

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene