u 100. godini

Preminula je legendarna "zlatna djevojka" Betty White, imala je karijeru dužu od 80 godina

Ellen i Betty DeGeneres (Foto: Getty Images) Ellen i Betty DeGeneres (Foto: Getty Images) Getty Images 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Ellen i Betty DeGeneres (Foto: Getty Images) Galerija

Preminula je slavna glumica Betty White. U siječnju je trebala napuniti 100 godina.

Preminula je legendarna glumica i komičarka Betty White, najpoznatija po ulozi u seriji "Zlatne djevojke", javlja TMZ. Dana 17. siječnja je trebala napuniti 100 godina. White je preminula mirno u svom domu, za američke medije je rekao izvor blizak glumici.

"Iako je trebala uskoro napuniti 100 godina, mislio sam da će zaista živjeti vječno", rekao je njezin agent Jeff Witjas za People. "Nevjerojatno će mi nedostajati", dodao je.

Betty White rođena je 1922. godine - iste godine kada su se rodile Judy Garland i Ava Gardner. Ova poznata glumica često se šalila kako je karijeru započela u nijemim filmovima, obzirom na to da se na ekranima prvi put pojavila 1939. godine - tri mjeseca nakon što je završila srednju školu.

Pravo ime joj je zapravo Betty, ne Elizabeth, a ušla je i u Guinnesovu knjigu rekorda kao glumica s najdužim stažem u showbizu. Istaknula je u nekoliko intervjua kako joj je Drugi svjetski rat zaustavio karijeru na neko vrijeme. Prije televizije radila u kazalištu, na radiju i kao model, no kada je počeo rat sve je trebala staviti na pauzu. Istaknula je kako je to zaista bilo jako teško vrijeme za balansirati određene stvari u životu.

White je bila udana tri puta, a za prvog supruga Dicka Barkera udala se i razvela 1945. godine. S njim je živjela na farmi u Ohiju, ali ubrzo se vratila svojoj karijeri u Los Angeles, gdje je upoznala Lanea Allena, za kojeg se udala dvije godine kasnije. Razveli su se nakon dvije godine braka, a Betty White ponovno se udala 1963. godine.

Najpoznatija je po ulozi u TV seriji "Zlatne djevojke" koja se emitirala od 1985. do 1992. godine, a da nije glumica kaže da bi radila u zoološkom vrtu jer obožava životinje.

Kada je imala 92 godine White je dobila svoju 21. nominaciju za Emmy, a to joj je osiguralo i titulu najstarije glumice nominirane za Emmy.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Martinović Josipa Pavičić i Danijela Martinović Danijela Martinović Danijela Martinović +0 Danijela Martinović inMagazin Danijela Martinović otkrila kakav je osjećaj biti slobodna nakon 25 godina veze: "U svemu sada mogu naći nešto lipo"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene