Jelena Jovanović Žigon u svojoj je karijeri snimila više od pedeset filmskih, televizijskih i kazališnih naslova, a publika ju je zavoljela u ''Ludim godinama'' i ''Žikinoj dinastiji''.

Galerija


Legendarna glumica Jelena Jovanović Žigon u dobi od 84 godine preminula je u utorak navečer u Beogradu nakon borbe s kratkom i teškom bolesti, piše srpski Blic.

Vezani članci Edith Gonzalez (Foto: Instagram) "Dona Barbara" izgubila borbu s rakom jajnika: Omiljena meksička glumica preminula u 55. godini Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Sumnja se čak i da ju je ubila majka: Tragična sudbina ove zvijezdane slatkice nikada nije razriješena

Jelena je bila supruga proslavljenog dramskog umjetnika Steve Žigona i majka glumice Ivane Žigon. Iz braka sa Stevom imala je i sina Nikolu.

''Pretužna sam. Moju majku su svi voljeli'', izjavila je Jelenina kći Ivana za portal žena.rs.

Jelena je u svojoj karijeri snimila više od pedeset filmskih, televizijskih i kazališnih naslova. Sve je počelo 1953. godine s filmom ''Opštinsko dete'', nakon čega ju je publika zavoljela u popularnom serijalu ''Lude godine'', kao i u ''Žikinoj dinastiji'' u kojoj je glumila Jelenu Todorović.

Screenshot
Screenshot

Bila je dobitnica i brojnih nagrada, no uvijek je govorila da su njoj najveća priznanja njezina djeca i unuci.

''Glumac možda i može biti svatko, ali dobar glumac mora biti i dobar čovjek. U tome je odgovor kako se postaje najbolji. Koliko smo u tome uspjeli, poslije će svjedočiti ljudi i vrijeme. Ponekad o tome ne razmišljamo zaokupljeni onim što je sad'', znala je govoriti glumica.