Osvaja regiju

Kultna predstava ''Beton Mahala'' za koju se traži karta više gostuje na Ljetnim noćima Teatra Exit

PR PR

U režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, predstavu ''Beton Mahala'' izvodi osmero mladih glumaca iz dramske grupe ''Joj, evo ih ovi'' iz Novog Pazara.

U ponedjeljak 23. srpnja u 21 sat na Ljetnim noćima Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt gostuje sad već kultna predstava Beton mahala koja već neko vrijeme osvaja regiju i za koju se traži karta više.

Pogledaj i ovo showbuzz Monokomedija Nova premijera u Studiju EXIT: Predstava "Susjed" donosi priču o samoći i otuđenosti

U režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića, izvodi ju osmero mladih glumaca iz dramske grupe ''Joj, evo ih ovi'' iz Novog Pazara. Predstava je nakon premijere izazvala brojne kontroverze te je ubrzo zabranjena od strane političkih moćnika i skinuta s repertoara u njihovom matičnom kazalištu u Novom Pazaru. Unatoč tome, svoj uspješan kazališni život nastavila je gostujući po cijeloj regiji.

Ova nagrađivana predstava progovara o problemima mladih u Novom Pazaru dotičući se pritom političkih, vjerskih i društvenih pitanja, a redatelj Kokan Mladenović za njihovu izvedbu rekao je:

''Bilo da govore o razapetosti između religijskih i političkih ekstrema, o nemogućnosti pronalaženja najmanjeg mogućeg nazivnika oko nekih naizgled jednostavnih stvari kao što su jezik i himna, oni će, na sav glas i s mnogo emocija, graditi predstavu koja ih se tiče i koja služi na ponos jednoj ljepšoj, drugačijoj Srbiji, Novom Pazaru i njima samima. Od srca navijam za ekipu ove predstave koja je izabrala prelijepo i preteško zanimanje popravljača svijeta'', zaključio je. 

Na Dramskom amaterskom festivalu koji je bio održan u Kočanima u Makedoniji, predstava Beton mahala proglašena je za najbolju produkciju, a glumac Amar Ćorović dobio je nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu, dok je Dragi Kostić dodijeljena nagrada za glumicu večeri u predstavi Beton mahala koja je izvedena na IV. festivalu predstava u Aleksincu.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt ili na portalu Ulaznice.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene