Iskrena svjedočanstva

PROGOVORILI O VJERI "Da nemam ljubav od Boga, ne bih uspjela"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Brojne poznate osobe u posljednje vrijeme javno svjedoče svoju vjeru. I njima je Bog najveća podrška i izvor ljubavi.

Ovo je vrijeme u godini kada možemo reći da je najhladnije, ali i najtoplije. Upravo toplinu u ovim zimskim danima donosi Božić, koji samo što nije pokucao na naša vrata.
"Dani oko Božića meni su jedan dio godine koji je rezerviran za familiju i najuži krug ljudi, dakle ugodno druženje uz obilne količine hrane, pića i veselja", kaže Giuliano. 

Pogledaj i ovo Želja film kakvi su vaši dojmovi? Animacija je zaista prekrasna, ali duša ovog filma nije zasjala kao neke od prethodnih Disneyevih uspješnica

"To je obiteljski blagdan i Božić ima tu snagu da okupi roditelje, djecu i rodbinu. Danas je način na koji živimo nekako brz, sva su nam se dica raštrkala. Ali kad dođe Božić, sad ne znam je li to zbog spize koje mame i bake rade, uglavnom svi se nekako okupimo", dodaje Zorica Kondža.

Okupljanje, praštanje, ljubav i vjera sastavni su dijelovi Božića. To je vrijeme kada stvaramo nove životne priče, ali i kada se prisjećamo starih uspomena, kako smo nekada slavili ovaj najveseliji blagdan.

"Sigurno da izviru sjećanja. Mi i dan-danas, što je tradicija, obavezno za Božić pjevamo Ojkavicu i družimo se na jedan svoj način, drugačiji negoli je to danas. Tako da je tradicionalan način obilježavanja Božića još uvijek prisutan kod nas i to je lijepo", otkriva Thompson. 

Vrijeme je to kada se zaboravljaju sve loše stvari i kada smo usmjereni samo na ljepotu vjere, to nam donosi Božić, snagu za bolje sutra. "Vjera bi trebala biti najveća bit ovoga blagdana, ipak je to rođenje Isusovo, sigurno taj dan provodimo u crkvi, molitvi, također i u pjesmi. Naš je tata volio pjevati božićne pjesme i to je naša tradicija i veselim se tomu", kaže Lucija Zaninović.

"Da nema vjere i da nemam podršku i ljubav od Boga, ne vjerujem da bih uspjela u životu kao što sam uspjela", kaže Andrea Šušnjara

Ipak, ovom blagdanu najviše se vesele djeca, domovi su prepuni veselja, lampica i, naravno, darova, bez kojih bi Božić bio nezamisliv.

"Meni je opterećenje više primiti poklon nego ga dati. Jer me muči ono hoće li se ovome to svidjeti, je li to njemu drago, međutim što sam starija, idem na onaj sistem mene sitnice vesele, pa želim naučiti bar svoje bližnje da se i oni vesele sitnicama", kaže Zorica Kondža. I to je ono što je možda i najvažnije - sitnicama izmamiti osmijeh na lice jer ne smijemo nikad zaboraviti što je smisao Božića, a to je na prvom mjestu - ljubav.

Više pogledajte u prilogu IN magazina. IN Magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene