Fashion Week

FOTO Severina kao lutkica u plavom, Anica u seksi mrežastim čarapama

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

I treća večer na Fashion Weeku u Zagrebu okupila je brojne poznate, a revije nije propustila ni Severina, Leonarda Boban, Anica Kovač... pogledajte i što su nosile!

Da moda itekako zanima slavne Hrvate, pokazali su to dolaskom na treću modnu večer. Fashion Week je okupio modne dizajnere koji su predstavili nove kolekcije, a broja poznata domaća lica su pratila novitete iz prvih redova.

Pogledaj i ovo showbuzz Moda i sport 'Želim vatreno srce i to je sve što tražim'

Večer prepuna glamura, visoke mode, kostimografije, elegancije, minimalizma i urbanog štiha mnogobrojnu publiku ostavila bez daha
Do sada neviđeni interes publike i gostiju izazvala je završnica Dreft Fashion Weeka koja se sinoć odvila u prepunoj multimedijalnoj dvorani Hypo centra.

Dreft Fashion Week Zagreb kao jedino internacionalno modno događanje u Hrvatskoj s najdugotrajnijom tradicijom pokazao je i dokazao kako je moguće svake godine biti sve bolji i bolji.
Završnu večer Dreft Fashion Weeka otvorila je dizajnerica čije ime čvrsto vežemo uz ljepotu i glamur. Novo lice Dreft Fashion Weeka već je jako dobro poznato ime na domaćoj modnoj sceni – glamurozna Monika Sablić.

Monika se ni u ovoj kolekciji nije puno odmicala od onog po čemu je njen Atelier poznat, a to je romantika i ženstvenost. Ističe da joj je ova kolekcija osobno najbolja i najdraža do sada, a to su potvrdili i komentari publike i modne kritike. Kolekcija nosi jednu retro-starinsku notu koja dizajnericu podsjeća na njeno vlastito djetinjstvo, mamu i njezine prijateljice koje su u to vrijeme nosile haljine zvane Tirolka. Kolekcija je napravljena od predivnih i visokokvalitetnih materijala poput retro čipke i svile s cvjetnim uzorcima. Prikazane su duge, kratke i midi haljine, predivni kombinezoni i hlače izrađene od čipke. Monika se poigrala s popularnim pastelnim nijansama poput žute i ružičaste te sa snježno bijelom bojom. Haljine su bile ukrašene cvjetnim motivima i imale predivan već spomenuti retro prizvuk koji nas vraća u djetinjstvo kada su sve djevojčice željele imati puf rukave i lepršave haljine. Na njenoj reviji pistom je po poslijednji put, nakon 15 godina karijere modela prošetala i Iris Rajčić, jedna od najpoznatijih domaćih manekenki.

Iva Karačić, koja već od 2006. godine svoje kolekcije predstavlja na DFWZ-u, sinoć nam je pokazala kako avangardnija moda može izgledati zaista prelijepo i vrlo ženstveno. Kolekcija za jesen/zimu 14/15 bazirala se na spajanju geometrijskih likova koji međusobno spojeni čine jednu cjelinu koja daje dojam slojevitosti. Kombinacija oblih i pravilnih formi daje teksturu koja je s jedne strane djelovala strogo dok sa druge strane obli volumeni daju jednu mekoću i ležernost. Njena kolekcija prelazila je iz snažnih krutih komada u lepršave s vrlo jasnom vizijom i nevjerojatnom fluidnošću.

Poigravala se asimetrijom, dekonstrukcijom i ranije spomenutim geometrijskim motivima, a detalji poput pruga ili printa lista savršeno su nadogradili cijelu priču. Korišteni su tonovi sive boje, plava, petrolej i crna, a od materijala svila, vuna i viskoza. Kolekcija je između ostaloga izgledala nevjerojatno lagodno, mekano i blago voluminozno, što nam pokazuje kako se uz prave dizajnere možemo osjećati istinski ugodno, a istovremeno izgledati vrlo chic. Svi modeli iz kolekcije nosivi su i u dnevnim i u večernjim kombinacijama, a idealni su za žene koje vole biti ženstvene, a opet drugačije i ne uniformirane. Ivina revija oduševila je sve u dvorani i u publici se nije nalazila ni jedna osoba koja nije poželjela nešto iz njena kolekcije.

Prošlogodišnje pobjednice Dreft Next Generationa, Kralj & Krajina for Trendcy, sinoć su na pisti Dreft Fashion Weeka Zagreb prikazale svoju drugu kolekciju i ponovno publiku ostavile bez daha sa svojom briljantnošću. Već je prvi izlaz manekenke s krznenom ružičastom haljinom u maniri 60-ih bila pravi pokazatelj da će se ova kvalitetna kolekcija rasprodati brzinom svjetlosti. Njihova djevojka je moćna i poigrava se militarizmom, no jasno je vidljiva inspiracija 60-ima. Uz vrlo čiste krojeve i grubu ženstvenost ukomponirale su ekscentrične modne dodatke poput otkačenih krznenih ruksaka. Kolekcija je izrađena od vune i velura, a pretežito je u nude nijansama s kojima ove talentirane djevojke nevjerojatno dobro barataju. Kolekciju su krasili i nabrani dolcevita ovratnici, epolete, nabrana tkanina u formi ukrasa i "harness" detalji dokazuje koliko djevojke paze na svaki detalj pri izradi. Hrvatska modna scena sada je zaista jača za jedan genijalan tandem!

Djevojke iz Londona, Paper London, vratile su urbanu eleganciju na sinoćnju pistu snažnim i šarenim komadima odjeće. Važno je naglasiti kako je Paper London miljenik svjetskih trendseterica poput Margot Robbie, Solange Knowles, britanski supermodel Suki Waterhouse, Kristen Bell i Emme Watson. Također, Harper's Bazaar proglasio ih je novim britanskim dizajnerskim brendom u usponu u kojeg najviše vrijedi ulagati u 2014. godini! Što se same kolekcije tiče, inspiraciju su pronašle u planetima i skateboard parkovima, što objašnjava poigravanje geometrijskim oblicima, bojama i masivnim outwearom. Od materijala su koristile antilop kozu, ovčje krzno, gazar svilu, baršun, organzu i mnoge druge materijale koji su svojim neobičnim spajanjem stvorili pravi bunt. Kolekcija je u stvari vrstan spoj lepršavih i krutih komada ukrašenih tek pokojim volanom ili prugama. Kod ovog dvojca nas oduševljava poigravanje patchworkom materijala, no istovremeno izuzetna strogoća i pročišćenost krojeva koja se vidi primjerice u boxy crop topovima ili pak u dugim ravnim maksi haljinama. Nijedan detalj ne ispada iz priče ove odlične kolekcije, a to je čini jednu stepenicu savršenijom.

Dubrovčanka Zjena Glamočanin poznata je po svojim umjetničkim performansima i snažnoj ljubavi prema kostimografiji, pa smo i ove sezone imali priliku vidjeti performans koji u glavnoj ulozi ima talentiranog mladog glumca Romana Nikolića. Njena revija prikazala nam je priču o ljubavi između časnika i žene iz afričkog plemena koja ne može opstati jer se u pleme ne može ući. Kolekcija se zove "Love will tear us appart", a osim plemenima, inspirirana je i konavoskim vezom, crvenom bojom i oprečnostima koji se privlače. Kolekcija se sastojala od vrlo lepršavih maksi haljina i minimalističkih kaputa koji su im bili potpuna suprotnost. Na haljinama se poigravala patchworkom tkanine, dodavanjem atipičnih ukrasa od krutih materijala i uzorcima, a istovremeno blago je otkrivala dekolte i leđa djevojaka. Posebnost ove kolekcije leži u tome što je svaki komad odjeće nevjerojatno fluidan u svojoj kombinaciji krutog i lepršavog. Sve komade prati i fantastičan glomazan nakit koji cijelu kolekciju zaista podiže na drugu razinu. Naglasak je stavljen i na stopala – izradila ukrase za stopala koji izgledaju zaista fenomenalno.

Talijan Avaro Figlio iz Milana jedan je od najglamuroznijih dizajnera visoke mode ovosezonskog Dreft Fashion Weeka Zagreb koji je apsolutno sve poglede publike fiksirao na pistu. Predstavio nam je jednu vrlo ženstvenu i luksuznu kolekciju ispunjenu materijalima poput svile i visoko kvalitetnog konca i čipke. Kolekciju možemo podijeliti na dva vrsno isprepletena dijela, a to su dnevne i večernje haljine, ali i komade odjeće s printom te komade s aplikacijama čipke i sjajnim česticama ili perlicama. Inovativni momenti bili su svakako voluminozni dupli peplum koju je krasio nekolicinu komada te naglašavanje ramena naborima tkanine koji su izgledali poput krila. Između ostaloga, poigravao se vidljivim cifovima, asimetrijom i prorezima na haljinama čime su njegove kreacije dobile i dozu seksepila. Priču je upotpunio i končanim korzetima, a jedan takav dio je apsolutno prekrasne bijele, gotovo kraljevske vjenčanice koja je zatvorila reviju. Gotovo je kristalno jasno zašto ga obožava i sam Vogue.

"Epileptični" šećer na kraju bio je Toni Rico, enfant terrible Dreft Fashion Weeka Zagreb, koji je tu da šokira i jasno i glasno kaže što misli. Rico je jedan od onih dizajnera koji su vrlo ležerni, no njegov rad je iznimno dobro konstrukcijski izveden i zaista vidno kvalitetan. Ovosezonska kolekcija zove se "I don't give a f***", a otvorena je sjajnim dugim gaćama. Kasnije se nastavlja u obliku vrhunskog jeansa, kožnih kratkih hlača, odličnih odijela i efektnih košulja s printom. Inspiraciju je dobio s ulica Londona i Berlina, što je vidljivo u njegovim edgy kombinacijama i snažnim pojedinim komadima i detaljima poput dvobojnih hlača, zakovica i asimetričnih jakni koje se pri dnu mogu i stisnuti za drugačiju formu. Rico istražuje tradicionalne muške odjevne predmete i prezentira ih svojstveno sebi, najčešće u jednom retro neodoljivom tonu. Naravno, nije izostao ni baloner, komad u kojem Rico naprosto briljira, a nakon njegovog showa zaključak je da njegov talent, ali i mašta, zaista nemaju granica.

I završnu je večer Nove make-up odradio Avon te tim Profokusa na čelu s izvanrednom Kristinom Atletić. A frizure su potpisali frizerski saloni Rene, Hair Couture, Beauty Point by zlatne škare i Funky Frizz bez koji revije ne bi bile moguće.
Zaista veliki broj gostiju te domaćih i stranih dizajnera zabavljalo se u Dreft Fashion Week Zagreb meeting pointu HY PLAZI. No tulum koje su svi željno iščekivali bio je u Galleryju koji već niz godina ugošćuje DFWZ publiku. Na „Closing DFWZ partyju“ atmosfera je bila apsolutno vrhunska i nikome se nije žurilo doma s plesnog podija.
 

Počeo je još jedan Fashion Week, a nisu ga propustile ni poznata lica

Pjevačica Severina Vučković ovoga je puta pažnju plijenila u plavoj cvetnoj haljini, dok je najviše pozornosti dobila Anica Kovač u seksi minici i mrežastim čarapama.

Osim njih na reviju je stigla i dizajnerica Leonarda Boban u ležernim tregericama, dok je Lejla Filipović nosila bež kombinezon koji joj je sjajno pristajao, te glumca Nataša Janjić Lokas,

Bili su tu još i mladi redatelj Filip Dizdar, pjevač Ervin Baučić, manekenka Anita Dujić veljača i mnogi drugi.

Pogledajte galeriju!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene