ODLAZAK VELIKANA

OGROMNA TUGA ZBOG BREŠANA ''Najradije bi i njega oživio''

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Otišao je jedan od najvećih suvremenih europskih dramatičara.

U 81. godini života preminuo je Ivo Brešan, hrvatski književnik, dramatičar i scenarist. Domaći glumci koji su imali prilike surađivati s Ivom Brešanom žale zbog odlaska jednog od najvećih suvremenih europskih dramatičara.

Pogledaj i ovo Goran Navojec, Mario Roth, Minea, Enis Bešlagić "Kakva ekipa!" Minea i službeno najavila uzbudljive novosti u društvu u kojem ćemo je uskoro često viđati: "Moja tri mušketira i ja!"

''Bio je jedan od najvećih dramskih pisaca čije sam rečenice imao prilike izgovarati i likove oživljavati. Najradije bi njega oživio da nam i dalje piše predivne stvari'', izjavio je glumac Goran Navojec. Navojec je, naime, imao tu čast glumiti u predstavi ''Hamleta u selu Mrduša Donja'' koja je prvo dramsko djelo Ive Brešana te pripada najboljim dramskim tekstovima suvremene hrvatske književnosti.

Osim tog legendarnog djela Brešan je poznat i po filmovima ''Maršal'' i ''Kako je počeo rat na mom otoku'' koji je  scenarij radio zajedno sa svojim sinom Vinkom Brešanom. Čast da je uz Navojeca glumio u tom filmu imao je i Rene Bitorajac. ''Maloprije sam čuo. Baš mi je žao, otišao je jedan veliki čovjek'', zaključio je Rene Bitorajc.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene