Akciju ''Kupujmo hrvatsko" podržali su Saša Lozar, Matija Cvek, Alen Đuras, Jure Brkljača, glumice Mia Begović, Petra Dugandžić, Lana Gojak i brojni drugi.

Galerija


Zagrebački Jelačić plac preplavili su građani i poznata lica i tako podržali domaće proizvođače. 

Vezani članci Slika nije dostupna Evo što bi se dogodilo kad bi Hrvati kupovali samo malo više domaćih proizvoda Slika nije dostupna Kupujete li radije domaće ili uvozno?

Svi se slažu da Kupujmo hrvatsko treba živjeti svaki dan. 

Potporu domaćoj proizvodnji dao je modni dvojac Elfs, Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić. Oni su u društvu svoja četiri psića koji su sudjelovali na reviji pasa i njihovih vlasnika poručili da im je, s obzirom na to da su i sami hrvatski proizvođači, apsolutni imperativ podržati kolege. ''Veliki je izazov proizvoditi u Hrvatskoj, pogotovo u tekstilnoj industriji. Svake je godine sve teže, ali drži nas ta neka simpatija kod naših kupaca koji cijene što proizvodimo kod nas. Zato se trudimo i rukama i nogama da to ostane tako. U našoj industriji rade većinom žene koje su često potplaćene pa se borimo i za njih i nećemo tek tako odustati“, rekao je Šekuljica.

''Ovakvi događaji važni su da se podsjetimo koliko su vrijedni naši proizvodi, bilo da je je riječ o gastronomiji, glazbi ili odjeći. U svakoj sferi gospodarstva možemo stati uz bok svjetskoj ponudi jer ovo što dolazi na naše tržište izvana nam po kvaliteti uopće nije konkurencija. Tu na akciji se možemo iz prve ruke uvjeriti da je hrvatsko najbolje'', izjavila je dizajnerica Matija Vuica, koja je domaće proizvođače došla podržati u društvu partnera, glazbenika Jurice Popovića.

Glumac Zijad Gračić istaknuo je da je za društvo najbitnije da promiče svoje gospodarstvo.

''Domaće djelatnosti jako su važne i zato podržavam ovakve akcije, ne samo iz uvjerenja i principa, već smatram da su to izuzetno dobri proizvodi. Prvenstveno tu mislim na gastronomsku ponudu, ali imamo mi što ponuditi svijetu i na drugim područjima“, kazao je Gračić.

Akciju su podržali i pjevači Saša Lozar, Matija Cvek, Alen Đuras, Jure Brkljača, glumice Mia Begović, Petra Dugandžić, Lana Gojak, Marija Borić, Marija Sekelez, Helena Kalinić, Kostadinka Velkovska, njihovi kolege Ivica Pucar, Joško Ševo, influencerica Paula Sikirić, arhitekt Ante Vrban, dizajnerice Lana Puljić, Sonja Lamut, Kristina Burja i Majda Postružin te mnogi drugi.