Poslane i važne upute građanima

Poznato je vrijeme i mjesto posljednjeg ispraćaja princa Philipa, Buckinghamska palača objavila sve detalje

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iz Buckinghamske palače stigla je vijest kako će princ Philip na posljednji počinak biti ispraćen u subotu 17. travnja.

Posljednji ispraćaj princa Philipa biti će održan u subotu 17. travnja s početkom u 15 sati u kapeli sv. Jurja u Windsoru, objavljeno je iz Buckinghamske palače.

Pogledaj i ovo Kraljica Camilla Teški dani za kralja Kraljica Camilla otputovala sama pa otkrila kako je Charles: "Bio je jako razočaran…"

Ceremonija koja će slaviti njegov životni vijek biti će prilagođena uvjetima u svjetlu pandemije koronavirusa, a lijes s pokojnikom neće biti izložen gdje bi ga pripadnici javnosti mogli vidjeti. Lijes s tijelom pokojnog princa Philipa nalazi se trenutačno u privatnoj kapelici Njezina Veličanstva, nakon čega će biti premiješten u obližnu memorijalnu kapelicu gdje će se nalaziti sljedećih sedam dana, koliko traje nacionalna žalost u Velikoj Britaniji.

Članovi obitelji prošetat će iza lijesa u povorci, a kraljica Elizabeta će sama i odvojeno od njih doći do kapelice, u kojoj će princ nakon obreda biti sahranjen u Kraljevskoj grobnici.

Pripadnici javnosti zamoljeni su da ne dolaze na posljednji ispraćaj u skladu s propisima donesenim zbog pandemije koronavirusa, isto kao i da ne ostavljaju više cvijeće ispred kraljevskih rezidencija. Umjesto toga na službenoj web stranici Dvora zamoljeni su da razmotre opciju doniranja novaca namijenjenih za bukete u dobrotvorne svrhe, a na Internetu je dostupna i knjiga sućuti.

"Iako je ovo vrijeme tuge i oplikavanja, nadolazećih će dana biti i prilike za proslavu izvanrednog života", izjavio je glasnogovornik Palače.

Članovi kraljevske obitelji okupili su se u dvorcu Windsor nakon što je vojvoda preminuo kako bi bili uz majku i baku, odnosno kraljicu Elizabetu koja je s njim u braku provela 73 godine.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Philip (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) Princ Philip i kraljica Elizabeta II. (Foto: Profimedia) +0 Princ Philip (Foto: Profimedia) Celebrity Princ Philip inzistirao je na jednoj stvari kad je njegov sprovod u pitanju, kraljica bi se trebala uskoro obratiti naciji

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene